Digital Health Arena – datadrivet innovationsarbete inom Life science

Innovationsledning
Affärsutveckling
Datadriven innovation
Effektivare samarbete för innovation
Industri

Chalmers Industriteknik är en av initiativtagarna till grundandet av Digital Health Arena på GoCo i Mölndal. Ambitionen är att genom samarbeten här etablera Europas ledande datadrivna hubb för Life science och Health innovation.

Målet med Digital Health Arena är att accelerera utvecklingen av nya produkter, förbättra patientresultat och optimera användningen av befintliga och nya data genom att utnyttja AI-teknologier.

Arenan kommer att påskynda upptäckten och utvecklingen av nya behandlingsmetoder och hälsoinnovationer genom datadriven innovation och tillämpad AI.

De fysiska lokalerna för Digital Health Arena får funktionen av en mötesplats för samarbete med flera olika labb. Det blir också en kunskapshubb för data och AI, inte minst som en ”single access point” för data där man tillsammans kan utforska hur data kan delas med bibehållen säkerhet mellan arenans olika partners.

Projektet syftar till att med bättre användning av hälsodata kunna uppnå Datadriven effektivitet för att skapa nya affärsmöjligheter och patientnära innovation med AI, robotik och precisionsmedicinsk teknologi.

En grundtanke är den öppna samarbetsmiljön och en tvärvetenskaplig integration av biologi, teknik och datavetenskap påskyndar innovation och banar väg för genombrott inom områden som personaliserad medicin och avancerade medicintekniska lösningar.

Fakta
Grundare och partners av Digital Health Arena är: AstraZeneca, Mölnlycke Health Care, Vectura, Chalmers Industriteknik, Sahlgrenska Academy, Chalmers, GoCo Health Innovation City, Steptura. Idag drivs flera forskningsprojekt med finansiering av Vinnova.

Vill du veta mer?

Jonathan Converse

Projektledare, MBA

Almira Osmanovic Thunström

AI Strateg och Innovationsledare

Henrik Mindedal

Senior projektledare, MSc

Linn Söderholm

Projektledare, MSc

Fler projekt
Projekt

Svenskt centrum för elenergilagring och balansering (SESBC)

Genom vetenskaplig excellens, innovation och samarbete är Svenskt centrum för el-energilagring och balansering ett nav för kompetensutveckling inom systemflexibilitet. Centret har…

Projekt

ENTRANCE – ett Horisont Europa projekt

CIT Renergy är en av parterna i Horisont Europa projektet ENTRANCE: Enabling smart-grid ready buildings through integrated solutions and digital technologies. Projektet ENTRANCE: E…

Projekt

LÅGAN – Energimyndighetens entreprenörsnätverk för energi- och resurseffektiva byggnader

LÅGAN är ett samarbete mellan Byggföretagen, Energimyndigheten, Boverket, SBUF, Installationsföretagen, byggentreprenörer, byggherrar och konsulter. LÅGAN skapar gemensamma projekt…