ReSvinns nya webbplats lanseras i dag

I projektet Resvinn vill vi skapa effektiva redistributions-system för matsvinn i Sverige genom att utveckla lösningar för logistik, affärsmodeller, IT-system, kommunikation och beteendeförändringar. Fokus i projektet är att restauranger och skolor tar emot matsvinn från butiker och grossister. Detta minskar matsvinnet genom att:

  • Restauranger och skolor tillagar överbliven mat, som butikerna och grossisterna annars skulle ha slängt.
  • Åskådliggöra för konsumenter och elever att högkvalitativ mat kan tillagas av livsmedel som de själva ofta slänger hemma. Detta är en utbildningsinsats i den attitydförändring som krävs för att minska matsvinnet hos svenska hushåll.

Om projektet

Resvinn startade hösten 2018 som en förstudie och bestod då av åtta projektpartners. Under förstudien tog vi fram förslag på hur ett system för att omfördela överskottsmat mellan butiker/grossister och skolor/restauranger kan fungera. Detta system testades i Göteborg. När förstudien tog slut ansökte vi om ett fullskaligt projekt, som startades i november 2019 och nu pågår för fullt. Vi har vuxit till 44 projektpartners och i gruppen finns det fantastisk kunskap och engagemang för att minska matsvinnet i Sverige.

Läs mer på ReSvinns webbplats.

Kontakt

Kristina Liljestrand

Kontakta mig

Kompetensområden