Viktor Stenberg

Viktor brinner för att ta fram nya lösningar som bidrar till ett mer hållbart energisystem som minskar vår påverkan på miljö på både lokal och global nivå. Han arbetar med energieffektivisering inom tung industri där han har ett extra stort intresse för förbränningprocesser, vätgasanvändning/produktion samt koldioxidavskiljning.

Viktor har mångårig erfarenhet inom FoU inom förbränningsprocesser, vätgasproduktion, koldioxidinfångning och fluidiserade bäddprocesser. Han har arbetat med både experimentell verksamhet på olika skalor samt teknoekonomiska utredningar för industriprocesser. Avhandlingen utredde nya industriella processer för storskalig vätgasproduktion vilka inkluderade koldioxidinfångning och användning av biomassa som substitut för fossila bränslen. Viktor har både studerat och arbetat utomlands i flera länder: Frankrike, USA, Nederländerna och Tyskland.

Viktor är civilingenjör inom kemiteknik samt teknologie doktor i energiomvandling från Chalmers.

Titel Projektledare, PhD i energiomvandling
Expertis Energieffektivisering, vätgasproduktion, användning av vätgas, konceptutveckling, förbränningsprocesser, fluidiserad bäddteknik, tekno-ekonomisk utvärdering, koldioxidinfångning och lagring (CCS).
Epost viktor.stenberg@chalmersindustriteknik.se
LinkedIn https://www.linkedin.com/in/viktor-stenberg/
Citat
Jag inspireras av att föreställa mig hur ett framtida samhälle ser ut och jag är väldigt motiverad att bidra så mycket jag kan för att bidra positivt till dagens och framtidens samhälle både för miljön och människorna i det.