Matthias Schmitz

Matthias jobbar med en bred blandning av olika projekt inom energiområdet. Det är bland annat effektivare förbränning i fluidiserade bäddar, energieffektivisering i industrin samt hur efterfrågeflexibilitet kan hjälpa till att balansera elnätet. Matthias brinner för att effektivisera samhällets utnyttjande av energi såväl som naturresurser och tycker att kunskap och innovation blandat med ökad problemmedvetenhet är de bästa verktygen att använda längs vägen.

Matthias är civilingenjör inom maskinteknik med fordons- och energiteknisk fördjupning. Han har forskat på förbränningsteknik för Bio-CCS samt jobbat med projektledning inom digitalisering av kollektivtrafiken. Han har ett civilingenjörsdiplom samt en MBA från RWTH Aachen i Tyskland samt en Teknologie Doktor från Chalmers.

Titel Projektledare
Expertis Energieffektivisering, koldioxidinfångning och -lagring (CCS), förbränning, projektledning, transportens energianvändning.
Mobil 073-681 88 68
Epost matthias.schmitz@chalmersindustriteknik.se
LinkedIn https://www.linkedin.com/in/matthias-schmitz-4aab7115/
Citat
Samhällets och industrins klimatomställning är en generationsuppgift. Att aktivt kunna ta ansvar i detta genom mitt jobb tycker jag är fantastisk!