Ny nationell plattform inom kvantteknologi – QSIP

Vi på Chalmers Industriteknik har fått förtroendet att leda och förvalta en ny nationell plattform inom kvantteknologi.

Sverige står inför en betydande utmaning när det gäller att omvandla kvantforskning till praktiska innovationer och därigenom stärka vår position och konkurrenskraft internationellt. Det är därför Vinnova satsar på Quantum Sweden Innovation Platform – QSIP, en ny innovationsplattform som har sitt hemvist hos oss på Chalmers industriteknik och som finansieras av innovationsmyndigheten Vinnova.

I filmen får du möjlighet att lyssna till Johan Felix, ansvarig för strategisk samverkan och Camilla Johansson, gruppchef för Innovationsledning på Chalmers Industriteknik, där de delar med sig av berättelsen om QSIP, dess vision och om hur satsningen kommer att påverka landskapet för kvantteknologi och innovationer i Sverige.

Här hittar du nyheten på Vinnovas webbplats. 

Vill du veta mer?

Johan Felix

Strategisk samverkan

Camilla Johansson

Gruppchef Innovationsledning

Fler nyheter
Nyheter | 11 juni 2024
Effektiv skadeförebyggande åtgärd: Uppvärmda gångvägar minskar fallolyckor i städer
Nyheter | 11 juni 2024
Biogena kolflöden med fokus på jordbruk
Nyheter | 05 juni 2024
Marie-Louise i podden Hela kedjan om cirkulära byggprodukter av plast

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.