Ingrid Nyström ny dotterbolags-vd

Ingrid Nyström tillträder 1 april som vd för CIT Industriell Energi. Ingrid är teknologie doktor i energisystemteknik och har varit anställd i företaget sedan 2002. Hon efterträder Hanna Tornevall som till sommaren blir chef för Göteborgs botaniska trädgård.

– Jag ser fram emot att vara med och påverka vår långsiktiga utveckling med nya spännande projekt, strategiska rekryteringar och goda kundrelationer, säger Ingrid Nyström.

Ingrid har en bred kompetens inom energiområdet med erfarenhet såväl från rena energieffektiviseringsuppdrag som från andra områden, exempelvis transportsektorns energiförsörjning och ledning av samverkansprojekt med många aktörer. Ingrid var också med och startade f3 – Svenskt kunskapscentrum för förnybara drivmedel, där hon var föreståndare under flera år.

En viktig uppgift för konsultföretaget – inte minst för att minska beroendet av olja och gas – är att bidra med kunskap och kompetens för att öka takten i industrins klimatomställning.

– Det gör vi genom att arbeta på två fronter, menar Ingrid Nyström. Dels med tillämpning av just de innovationer som krävs för radikal minskning av utsläpp genom omställning av systemet, till exempel bioenergi i kombination med lagring av koldioxid, elektrifiering, nya drivmedel i transportsektorn och så vidare. Dels genom det kontinuerliga arbetet med ständig förbättring av resurs- och energieffektivitet i industrin, något som kan och måste ske här och nu.

Företaget har vuxit ganska snabbt de senaste åren och dessutom genomgått något av en generationsväxling, vilket kan vara en utmaning. För Ingrid är det positivt att ha varit med på den resan.

– Jag är övertygad om att jag fortfarande har mycket kvar att lära – av både äldre och yngre kollegor, säger hon. Det är också viktigt att vi bygger vidare på den organisation som utvecklats mycket de senaste åren – och fortsätter att ha kul tillsammans på jobbet.

Läs mer om CIT Industriell Energi

Läs mer om vad Chalmers Industriteknik erbjuder inom område Energi

Vill du veta mer?

Ingrid Nyström

Affärsområdeschef Samhälle

Fler nyheter
Nyheter | 20 juni 2024
Hemelektronik och miljö – hur tänker du?
Nyheter | 20 juni 2024
Sommarhälsning från Golaleh Ebrahimpur, VD, Chalmers Industriteknik
Nyheter | 20 juni 2024
Chalmers Industriteknik får Eurostars finansiering för innovativt spårbarhetsprojekt inom fiske

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.