Veckans fråga med Golaleh. Bränsleceller och vätgas, är det framtiden?

Kan bränsleceller och vätgas skapa en fossilfri tillväxt? Vad saknas för att vätgaskedjan ska lyckas? För att nå våra klimatmål krävs innovativa redskap. Här kan vätgas spela en viktig roll och samtidigt skapa arbetstillfällen och ge forskare och innovatörer en chans att samarbeta.

För att lyckas med kostnadseffektiva och praktiskt genomförbara metoder krävs speciell kunskap och kompetens. Hållbarhetsfrågan är den största frågan vi har framför oss. Sänkta utsläpp av växthusgaser krävs, här kan vätgas tillsammans med bränsleceller hjälpa till inom transportsektorn med hållbara och smarta lösningar som kommer alla till gagn.

Vill du veta mer om vätgas och bränsleceller? På Chalmers Industriteknik har vi experter i ämnet, skriv en rad till Carin eller Stefan så förklarar de mer.

Och som alltid: Står ditt företag inför utmaningar för att öka er innovations- och konkurrenskraft, då hjälper vi er att göra morgondagen redo för framtiden.

Hälsningar,
Golaleh, VD, Chalmers Industriteknik

Fler nyheter
Nyheter | 11 april 2024
Nu är rapporten ”Gravidas Bältesanvändning: Kartläggning & Testning av Komfortprodukter” publicerad
Nyheter | 08 april 2024
Chalmers Industriteknik beviljas SSF finansiering för att leda en EU-ansökan
Nyheter | 04 april 2024
Vårt senaste nyhetsbrev nr 2. 2024 är publicerat!

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.