Vi ställde några frågor till vår kollega Lilei Ye om projektet 2DSPIN-TECH

Grafen & andra 2D-material
Chalmers Industriteknik är en del av det EU-finansierade projektet 2DSPIN-TECH som består av sju parter från fem europeiska länder. Vi ställde två frågor till Lilei Ye från Grafengruppen, som projektleder arbetspaketet där Chalmers Industriteknik ingår.

Vad bidrar Chalmers Industriteknik med inom ett stort EU-projekt som 2DSPIN-TECH?
– Vi på Chalmers Industriteknik jobbar för att koppla samman akademin med industrin, göra tekniken miljömässigt hållbar och till nytta för samhället. Specifikt, i grafen-gruppen, försöker vi möjliggöra att 2D-material och relaterad teknik kommersialiseras inom Europa. Det finns en hel del spännande företag och industrier i Göteborg där vi har viktiga kontakter, till exempel Volvo, Ericsson, SKF och Astra Zeneca.

Vad är er roll i 2DSPIN-TECH?
–  Chalmers Industriteknik ansvarar för kommunikation, kunskapsspridning och nyttiggörande inom projektet. Jag, Sofia Öiseth och Jonas Löfvendahl ingår i projektet. Vi kommer att sprida resultaten från 2DSPIN-TECH till intressenter och allmänheten, och arbeta för att visa vilken viktig roll 2D-material och spinntronik kan spela i framtidens datalagringsmöjligheter. Att utröna behoven från industrin ingår i nyttiggörandet, säger Lilei Ye.

Läs mer om projektet 2DSPIN-TECH.

Läs mer om Chalmers Industritekniks grafen-grupp här.

Vill du veta mer?

Lilei Ye

Affärsutvecklare, PhD

Jonas Löfvendahl

Kommunikatör

Fler nyheter
Nyheter | 22 maj 2024
Digitala Produktpass: Nyckeln till cirkulära möbelflöden och hållbarhet i möbelindustrin
Nyheter | 13 maj 2024
Nytt projekt! Framtidens mat – om att reagera och agera
Nyheter | 08 maj 2024
Vi vill gärna träffa er under Almedalsveckan 2024!

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.