Veckans fråga med Golaleh! Vad är världens mest fascinerande material?

Det gick ett sus genom publiken när grafen tilldelades Nobelpriset 2010. Likaså 2013 när Graphene Flagship, EU:s största forskningssatsning genom tiderna, fick sitt säte på Chalmers. Men vad har hänt sedan dess? Mycket, och jag ser en hel del av utvecklingen här på kontoret.

Grafen är kolatomer i ett enda tunt, tvådimensionellt skikt. Det ger många önskvärda egenskaper som en fantastisk elektrisk ledningsförmåga och töjbarhet. Det är lättare än bomull och starkare än stål. Energilagring i batterier? Antibakteriella ytor? Multifunktionella kompositer? Syrgasbarriärer i förpackningar? Korrosionsskydd? Grafen har potentialen och en svensk bransch är på frammarsch.

Vill du veta mer om grafen och hur du kan använda det? På Chalmers Industriteknik jobbar flera grafen-experter, kontakta Johan Ek Weis så förklarar han mer.

Och som alltid: Står ditt företag inför utmaningar för att öka er innovations och konkurrenskraft, då hjälper vi er att göra morgondagen redo för framtiden.

Hälsningar,
Golaleh, VD, Chalmers Industriteknik

Fler nyheter
Nyheter | 11 april 2024
Nu är rapporten ”Gravidas Bältesanvändning: Kartläggning & Testning av Komfortprodukter” publicerad
Nyheter | 08 april 2024
Chalmers Industriteknik beviljas SSF finansiering för att leda en EU-ansökan
Nyheter | 04 april 2024
Vårt senaste nyhetsbrev nr 2. 2024 är publicerat!

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.