Rundabordssamtal om koldioxidfri produktion i biobaserad industri

Industri
Hållbar kemi
Cellulosabaserade material
BioInnovation, Chalmers Industriteknik och CIT Renergy bjuder in till samtal kring koldioxidfri biobaserad produktion. Du får där chansen att ta del av preliminära resultat från intervjuer som genomförs under våren, och bidra med din expertis inom området. Syftet är att förankra och förfina resultat och slutsatser med hjälp av inspel från dig som deltagare.

Rundabordssamtalen genomförs som en del av ”Områdesanalysen Koldioxidfri produktion i biobaserad industri”, där målet är att beskriva en vision för en koldioxidfri produktion och hur den skulle kunna bli verklighet. Vägen mot koldioxidfrihet inkluderar åtgärder för att öka andelen bioråvara som nyttiggörs i produkter såväl som åtgärder för att ta tillvara den koldioxid som inte kan undvikas genom användning eller permanent lagring (CCU/CCS).

Läs mer och anmäl dig här.

PS! Den 23 maj kommer eventet genomföras på plats i Guldhuset på Sven Hultins plats 1 i Göteborg och den 28 maj kommer eventet att ske digitalt via Teams.

Vill du veta mer?

Elin Svensson

Projektledare, Docent

Hanna Ulmefors

Projektledare, PhD

Fler nyheter
Nyheter | 23 maj 2024
Vi söker! Affärsinriktad projektledare inom material
Nyheter | 22 maj 2024
Digitala Produktpass: Nyckeln till cirkulära möbelflöden och hållbarhet i möbelindustrin
Nyheter | 15 maj 2024
Vi ställde några frågor till vår kollega Lilei Ye om projektet 2DSPIN-TECH

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.