REDUCE: Delade kök för ökad resursanvändning och minskad energiförbrukning
I Reduce har vi utforskat hur delning av professionella storkök kan bidra till deras ökade resurseffektivitet. I projektet lades stor vikt på att analysera de praktiska aspekterna av köksdelningen. Det har gjorts med praktiska prover av köksdelning och via kontakt med experter inom området.
Att dela kök är fullt möjligt i dagsläget, och det förekommer på flera ställen i Sverige. Efter att ha utforskat frågor runt köksdelning med hänsyn till skatteregler, hyresrättsliga frågor, försäkring, HACCP och livsmedelshygien och alkohollagstiftningen, är det bara alkohollagstiftningen som skapar hinder för köksdelning. Det betyder inte att det är omöjligt att dela på kök om en av aktörerna har serveringstillstånd, men skapar utmaningar. Här kan du läsa mer om projektet.
Släck kunskapstörsten med spännande läsning
Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.