Projektet FREED – Ny vetenskaplig artikel publicerad

Cirkulär design
Cirkulära strategier & affärsmodeller
Karolina Kazmierczak och Nils Egilsson har varit med i att skapa en vetenskaplig artikel inom projektet FREED (the Factory Energy and Resource Efficiency through Digitalization).

Projektet var en förstudie med syfte på att skapa praktiska verktyg som kan introducera miljömässigt hållbara concept på fabriksnivå. I projektet identifierades styrkor och svagheter i datainsamlingssystem i fabriker samtidigt som nya metoder för datainsamling för att öka miljö effektivitet och cirkularitet föreslogs. Baserat på det skapades att praktiskt verktyg för tillverkningsföretag att integrera miljöstatistik i sin verksamhet.

I projektet bidrog Chalmers Industriteknik med expertis inom Cirkulära Indikatorer och kartläggning för resurseffektivisering.

Vi vill tacka våra projektmedlemmar på Chalmers Universitet, Volvo Group Trucks Operations och Sandvik Machining Solutions för ett riktigt bra samarbete.

Här kan du läsa artikeln.

Vill du veta mer?

Karolina Kazmierczak

Projektledare, PhD

Nils Ólafur Egilsson

Projektledare, MSc

Fler nyheter
Nyheter | 28 juni 2024
Till minne av Patrik Carlsson
Nyheter | 27 juni 2024
Känner du till femstegsprocessen?
Nyheter | 20 juni 2024
Hemelektronik och miljö – hur tänker du?

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.