Hanna Tornevall ny dotterbolags-vd

Hanna Tornevall tillträdde 1 mars som vd för CIT Industriell Energi. 
– Jag vill bidra till att hitta ännu fler intressanta, utmanande och utvecklande projekt kring energifrågor där vi på CIT Industriell Energi kan göra skillnad, säger Hanna om sitt nya jobb. Hon efterträder Per-Åke Franck som varit vd sedan dotterbolaget bildades 1998.

Hanna är miljövetare i grunden och kommer närmast från en tjänst som vattenvårdsdirektör vid Länsstyrelsen, men har också tio års erfarenhet från fordonsindustrin. Hon har jobbat strategiskt med de flesta miljöfrågor – men även med affärsutveckling och varumärkesfrågor.

CIT Industriell Energi är ett av Chalmers Industritekniks tre dotterbolag, vars verksamhet är inriktad på effektivare energianvändning och i förlängningen mer miljövänliga energisystem. Det var möjligheten att arbeta med energi- och klimatfrågor som fick Hanna att nappa på uppdraget. Hon ser också fram emot att få leda och utveckla såväl affär som medarbetare.

Sedan tidigare känner hon väl till Chalmers Industriteknik, även om hon inte visste så mycket om dotterbolaget. Att sätta sig in i verksamheten och lära känna medarbetarna får därför mest fokus så här i början.

– Jag har jättetrevliga kollegor och känner mig väldigt väl omhändertagen. Det finns också en otroligt hög kompetens inom hela koncernen. Vi jobbar med intressanta och högaktuella samhällsfrågor ur ett tekniskt perspektiv – med syfte att hitta hållbara lösningar. Jag ser framför mig en mängd spännande nya projekt där vi kan jobba med industriella energifrågor, säger Hanna Tornevall.

– Jag är mycket glad över att Hanna har valt att komma till oss, säger Golaleh Ebrahimpur, koncern-vd för Chalmers Industriteknik. Hon tillför en gedigen kompetens, men också nya perspektiv på verksamheten.

Läs mer om CIT Industriell Energi
Läs mer om vad Chalmers Industriteknik erbjuder inom område Energi

Fler nyheter
Nyheter | 24 maj 2024
Nyhetsbrev nr 3. 2024
Nyheter | 23 maj 2024
Vi söker! Affärsinriktad projektledare inom material
Nyheter | 22 maj 2024
Digitala Produktpass: Nyckeln till cirkulära möbelflöden och hållbarhet i möbelindustrin

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.