Digiclean – Automated monotoring of industrial cleaning processes

I det Vinnovafinansierade projektet samarbetar Digiclean och IKPAB tillsammans med RISE, Chalmers Industriteknik, Gnosjö Automatsvarvning AB, Parker Borås, Volvo, SKF och Clemondo för att skapa en AI-baserad digital plattform som stödjer industriella tvättprocesser.

Målet är att transformera ett produktbolag till ett serviceföretag. Som en följd av denna strävan har IKPAB inlett flera forskningsprojekt för att säkerställa att de kan erbjuda sina kunder en digitaliserad, kostnadseffektiv och miljö- samt etiskt medveten process med förbättrat städresultat.

Detta har också lett till bildandet av ett nytt avknoppningsbolag, Digiclean Solutions AB, som ett erkännande för projektet som möjliggjorde denna utveckling.

Här kan du läsa hela artikeln som pdf. (engelsk text)

Vill du veta mer?

Berenice Gudino

Portföljförvaltare/Data Scientist, PhD

Joakim Wigström

Data Scientist, PhD

Fler nyheter
Nyheter | 11 juni 2024
Effektiv skadeförebyggande åtgärd: Uppvärmda gångvägar minskar fallolyckor i städer
Nyheter | 11 juni 2024
Biogena kolflöden med fokus på jordbruk
Nyheter | 05 juni 2024
Marie-Louise i podden Hela kedjan om cirkulära byggprodukter av plast

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.