Anna föreläste om skadeprevention på Hjälpmedelsriksdagen

Säker mobilitet
Anna Carlsson vår expert inom säker mobilitet, biomekanik samt olycks- och skadeprevention höll en presentation på Hjälpmedelsriksdagen den 23 maj.

Hjälpmedelsriksdagen är ett nationellt möte för att synliggöra vikten av en välfungerande hjälpmedelsförsörjning. Politiken, myndigheter, branschen och intresseorganisationer samlas för att bidra till att hjälpmedelsförsörjningens frågor flyttas fram på den politiska dagordningen, i den faktiska planeringen och i det allmänna medvetandet.

Anna var med under programpunkten ”Hälsoekonomi, nyttokalkyler och innovation” som hade fokus på hälsoekonomiska aspekter av hjälpmedel samt förutsättningarna att ta fram de allra bästa produkterna. Hon talade om utifrån tre studier om fallolyckor i trafikmiljö, elrullstol/mobilitetsskoter och rollator. Här kan du se presentationen från eventet.

Läs mer om Annas arbete här.

Vill du veta mer?

Anna Carlsson

Projektledare, PhD/MEd

Fler nyheter
Nyheter | 28 juni 2024
Till minne av Patrik Carlsson
Nyheter | 27 juni 2024
Känner du till femstegsprocessen?
Nyheter | 20 juni 2024
Hemelektronik och miljö – hur tänker du?

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.