Göteborg värd för europeisk konferens om minskad klimatpåverkan i industrin

I juni nästa år välkomnar Chalmers Industriteknik tillsammans med Chalmers Styrkeområde Energi konferensen ”eceee Industrial Efficiency 2020 – accelerating decarbonisation” till Göteborg. Konferensen hålls på Lindholmen 16–18 juni och samlar omkring 200 personer med intresse för energieffektivisering i industrin, från såväl industri som akademi.

– Jätteroligt att vi kan ha en så viktig konferens ”hemma hos oss”, säger Hanna Tornevall som kommer att vara en av moderatorerna för konferensen. Det här är ett område som vi brinner för och det vi på dotterbolaget CIT Industriell Energi jobbar med i huvudsak.

eceee, the European Council for an Energy Efficient Economy är en ideell förening som verkar för att sprida kunskap och underlätta samarbete kring energieffektiviseringsfrågor. Medlemmar är såväl privata som offentliga aktörer. Den kommande konferensen har följande sex fokusområden:

  • Styrmedel för att driva omställning
  • Hållbar produktion och cirkulär ekonomi
  • Energiledning i praktiken
  • Teknik, produkter och system
  • Affärsmodeller, finansiering och investeringar
  • Radikal minskning av klimatpåverkande gaser från industrin

– Vi hoppas förstås att så många som möjligt tar chansen att delta i konferensen och få ny kunskap som främjar klimatomställningen. Konferensen bygger på bidrag från både industrin och akademin, vilket gör den unik. Det går alltså att visa upp vad man faktiskt gör i industrin idag för att möta klimatutmaningen, likaväl som att redogöra för ett vetenskapligt arbete, påpekar Hanna Tornevall.

Under konferensdagarna varvas föredrag, diskussioner och workshops. Den som vill medverka i programmet med en presentation behöver skicka in en kort beskrivning, ”abstract”, senast 9 december.

Mer information om ”call for abstracts” och konferensen i stort samt anmälan (öppnar efter årsskiftet) finns på eceee:s webbplats.

Kontakt: Hanna Tornevall, VD CIT Industriell Energi

Fler pressmeddelanden
Pressmeddelande | 21 maj 2024
Sverige måste ta ledartröjan i materialracet
Pressmeddelande | 04 mars 2024
2DSPIN-TECH: A new Horizon Europe project creating memories
Pressmeddelande | 14 december 2023
Grafen framställd ur grafit från elbilsbatterier

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.