Vi söker! Projektledare inom datadriven innovation

Datadriven innovation

Brinner du för hållbarhet och innovation? Bli en av våra medarbetare på Chalmers Industriteknik!

Arbetsbeskrivning

Vi behöver dig som vill arbeta med datadriven innovation till vår enhet inom Innovation- och Projektledning. Du kommer hos oss arbeta med olika typer av frågeställningar kring datadriven innovation, bland annat kring rättsliga aspekter om hur man får använda datamängder för nya innovationer. Ofta uppkommer dessa frågeställningar i samband med utveckling av nya lösningar.

Rollen innebär deltagande i och till viss del också projektledning (delprojektledning) av samverkansprojekt mellan akademi och industri av varierande storlek inom olika teknikområden som innefattar datadriven innovation. Projekten kan vara både nationella och internationella samt finansierade av både privata och offentliga aktörer. Du kommer även arbeta med frågeställningar, t.ex. i relation till GDPR, som rör vår egen verksamhet.

Din profil

Vi letar efter dig som har erfarenhet av datadriven innovation och tidigare har arbetat med frågeställningar som rör hur och när man kan/får använda datamängder för nya innovationer. Du behöver ha bra kännedom om den svenska lagstiftningen men även om EUs direktiv på området. Det är extra meriterande om du sen tidigare även arbetat med utveckling av affärsmodeller som rör kommersialisering av lösningar som är framtagna via datadriven innovation. Du kan antingen ha en teknisk eller en juridisk bakgrund, men det är viktigt att du har arbetat med implementering av nya, datadrivna lösningar sen tidigare.

Vi tror att du som person är kreativ, teknikkunnig och affärsorienterad. Du behöver både kunna arbeta självständigt och driva ditt eget arbete framåt samtidigt som du är en lagspelare som tycker om att samarbeta med personer både internt inom organisationen och externt. Att kunna bygga starka relationer och nätverk är således en viktig förmåga.

Tjänsten kräver att du är analytisk och strukturerad, är bra på att organisera och leda projekt samt att du är van att leverera i tid och arbeta med deadlines. Vidare kommunicerar du obehindrat i skrift och tal på såväl svenska som på engelska. Du kommer att arbeta nära våra kunder och samarbetspartners och det är därför viktigt att du alltid har ett professionellt och ansvarsfullt förhållningssätt.

Vi erbjuder dig

En roll i en spännande, växande verksamhet med fokus på problemlösning, där du är med och påverkar morgondagen. Vi tar tillvara din kompetens men också din vilja att utvecklas. Här finns möjligheter att rikta in dig på det du brinner för.

Vid frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta vår gruppchef Camilla Johansson: camilla.johansson@chalmersindustriteknik.se eller 070-525 31 81.

Om Chalmers Industriteknik

Chalmers Industriteknik är en forsknings- och utvecklingsorganisation med fokus på innovation för ett hållbart samhälle. Vi stärker svensk innovationsförmåga och hjälper till att få ut forskningsresultat i samhället. Varje dag.

Vi har drygt 100 medarbetare, hälften med doktorsexamen, och omsätter årligen omkring 130 MSEK. Vi jobbar brett med innovationsledning och besitter djup teknisk kompetens inom organisationen samt i vårt gedigna nätverk av samarbetspartners.

Ansökan

Ansök genom att skicka ditt CV och ett personligt brev till gruppchef Camilla Johansson: camilla.johansson@chalmersindustriteknik.se

Sista ansökningsdag är den 15 april 2022.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Vill du veta mer?

Camilla Johansson

Gruppchef Innovationsledning

Sara Wagiström

HR

Fler nyheter
Nyheter | 28 juni 2024
Till minne av Patrik Carlsson
Nyheter | 27 juni 2024
Känner du till femstegsprocessen?
Nyheter | 20 juni 2024
Hemelektronik och miljö – hur tänker du?

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.