Vi söker! Business developer inom grafen och elektroniktillämpningar

Chalmers Industriteknik är en stiftelse grundad av Chalmers tekniska högskola med omkring 110 MSEK i årlig omsättning och ungefär 100 anställda varav större delen har forskarutbildning. Vi erbjuder akademisk spetskompetens inom områdena energi, material, digitalisering, design och cirkulär ekonomi.

Vill du vara med och stötta företag i Sverige och Europa med att ta grafen, det mest spännande materialet idag, från labbet till industrin?

Grafen är ett endast 15 år gammalt material med en oerhörd potential att utveckla områden som elektronik, energi, ytor, komposit och bioteknik. Svensk och europeisk grafenbransch växer snabbt, och här spelar Chalmers Industriteknik spelar en viktig roll. Vi leder det strategiska innovationsprogrammet SIO Grafen, är ansvariga för arbetspaketet Innovation inom EU-programmet Graphene Flagship och driver spännande forsknings- och innovationsprojekt inom grafenområdet. Nu behöver vår grupp en ny kollega som kan fortsätta arbetet med att utveckla affärer och få ut grafen industriellt.

Arbetsbeskrivning
Du kommer att jobba med två huvuduppgifter, dels som Business developer för elektronik åt Graphene Flagship, och dels med projektstöd inom programkontoret för SIO Grafen.

Business developer inom elektronik för Graphene Flagship:

Med en budget på över 1 miljard Euro är Graphene Flagship ett av EUs största forskningsinitiativ någonsin. Över 150 industrier och forskningsorganisationer i 23 länder jobbar tillsammans mot målet att få ut grafen i industrin.

Innovation är en central uppgift för Graphene Flagship. Ett nätverk med åtta affärsutvecklare över hela Europa har därför etablerats för att accelerera kommersialiseringen av grafen. Som Business developer är du bryggan mellan forskningen inom Graphene Flagship och industrin. I din roll ingår att:

  • I dialog med forskarna inom Graphene Flagship jobba med att paketera och främja kommersialisering av lovande forskningsresultat som skapats av parterna inom Flaggskeppet.
  • Uppmuntra industrin att börja jobba med grafen samt initiera forskningssamarbete mellan parterna i Graphene Flagship
  • Vara nyckelpersonen med affärsförståelse och hålla kontakten med elektronikföretag

Du kommer att arbeta nära de andra affärsutvecklarna och forskarna och rapporterar till Head of Innovation inom Graphene Flagship. Eftersom Graphene Flagship är ett internationellt samarbete ingår omkring 10 resor per år inom Europa i din tjänst.

Projektstöd inom Programkontoret SIO Grafen

SIO Grafen är ett strategiskt innovationsprogram med ambitionen att stärka gränsöverskridande samverkan mellan forskningsleverantörer och företag inom grafenområdet. Vårt mål är att Sverige blir ett av de ledande länderna i Europa på grafeninnovation. SIO Grafen drivs med stöd från Vinnova, Formas och Energimyndigheten.

Vi på programkontoret stöttar innovationsprojekten inom programmet på olika sätt. Vi jobbar med den strategiska agendan för SIO Grafen, omvärldsbevakar, arrangerar workshoppar och håller i utlysningar för nya projekt.

Du kommer ingå i ett tight team som jobbar med att stödja pågående projekt inom SIO Grafen och utveckla samarbeten med andra program och organisationer, både i och utanför Sverige.

Din profil
Du tycker om att arbeta i en miljö med många möjligheter och kontakter.

Du har stor erfarenhet av affärsutveckling, produktutveckling eller har haft en kundnära roll inom ett företag kopplat till grafen eller elektronik.

Tjänsten ställer krav på en bred förståelse för marknadssektorer, värdekedjor, kundgrupper och teknikleverantörer. Vi sätter stort värde på internationell erfarenhet, god kommunikationsförmåga på engelska och svenska, samt förmåga att hantera flera olika projekt samtidigt.

Inom ramen för denna tjänst förväntas du bland annat ha:

  • Doktorsexamen inom materialteknik, elektronik eller närliggande områden
  • En bred förståelse för marknadens krav och behov
  • God kommunikationsförmåga på engelska och svenska
  • Erfarenhet av att arbeta med tekniköverföring och affärsutveckling, speciellt för nya material eller elektronik
  • Kompetens om grafen eller nanomaterial är en bonus

Du erbjuds
En roll i ett spännande, växande företag med fokus på problemlösningar, där du är med och påverkar morgondagen. Vi tar tillvara din kompetens men också din vilja att utvecklas. Här finns möjligheter att rikta in dig på det du brinner för.

En tjänst på heltid med start senast den 1 april 2020.

Vid frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta vår gruppchef Elisabeth Sagström-Bäck: 070 147 83 97 eller elisabeth.sagstrom@chalmersindustriteknik.se

Sista ansökningsdag är den 31 januari 2020. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Skicka ansökan till
elisabeth.sagstrom@chalmersindustriteknik.se

Fler nyheter
Nyheter | 22 maj 2024
Digitala Produktpass: Nyckeln till cirkulära möbelflöden och hållbarhet i möbelindustrin
Nyheter | 15 maj 2024
Vi ställde några frågor till vår kollega Lilei Ye om projektet 2DSPIN-TECH
Nyheter | 13 maj 2024
Nytt projekt! Framtidens mat – om att reagera och agera

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.