Vi gör skillnad! Molekyldynamiksimuleringar för utveckling av nya batterimaterial

Affärsutveckling
Computer Vision
Compular är en startup med bas i Göteborg, som är banbrytande inom utveckling av avancerade in-silico-material. Projektet som involverade Enerpoly, en annan svensk startup som utvecklar uppladdningsbara zinkjonbatterier.

Chalmers Industriteknik, fokuserade på att öka Compulars programvara för materialutveckling till en marknadsklar lösning baserad på Enerpolys kemiexempel. Tack vare integrationen med HPC kan Compulars programvara på kort tid ta fram kemiska egenskaper och egenskaper hos designmaterial. Vetenskapen bakom programvaran bygger på molekylär dynamik och partikelbanesimulering, samt Compulars egenutvecklade know-how.

Det slutliga målet är att minska kostnaderna och tiden som krävs för att utföra laboratorietester, och ge batteritillverkarna möjlighet att förutsäga egenskaperna hos nya material före laboratorietester, så att de kan välja ut de bästa kandidaterna.

Våra medarbetare Faruk Geles fokuserade på att utveckla backend-infrastruktur för analysprogramvara och Aleksandra Kempińska jobbade med projektledning för att leverera konkurrent- och marknadsanalys samt utveckla en prissättningsstrategi men även att tillhandahålla ett patentlandskap.

Här kan du läsa mer.

På sidan 38-39 i den här broschyren omnämns Chalmers Industriteknik och vår roll i projektet.

Vill du veta mer?

Aleksandra Kempinska

Projektledare, MSc

Faruk Geles

Data Scientist, PhD

Fler nyheter
Nyheter | 28 juni 2024
Till minne av Patrik Carlsson
Nyheter | 27 juni 2024
Känner du till femstegsprocessen?
Nyheter | 20 juni 2024
Hemelektronik och miljö – hur tänker du?

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.