Standardiseringsresa till Japan

Grafen & andra 2D-material
Standarder är ett viktigt verktyg för att göra framtiden redo för nya material och teknologier.

Vi på Chalmers Industriteknik arbetar aktivt med att ta fram nya standarder inom bland annat nanoteknologi, och grafen i synnerhet. Det har nu tagits fram drygt 100 ISO-standarder inom nanoteknologi.

Nu i maj var Johan Ek Weis och Lilei Ye i Japan på ISO-möten. Det var produktiva möten där vi tog nya steg mot att hjälpa industrin att kunna använda nanoteknologi i nya tillämpningar. Det svenska deltagandet och engagemanget var väldigt uppskattat! Förutom många deltagare med kort resväg från Sydkorea, Kina och Japan hade många kommit från framförallt Kanada och USA. USAs nypublicerade ökade satsning på standardisering av ”Critical and emerging technology” presenterades och visade även på vikten av arbetet.

Vill du veta mer?

Johan Ek Weis

Projektledare, PhD

Lilei Ye

Affärsutvecklare, PhD

Fler nyheter
Nyheter | 11 juni 2024
Effektiv skadeförebyggande åtgärd: Uppvärmda gångvägar minskar fallolyckor i städer
Nyheter | 11 juni 2024
Biogena kolflöden med fokus på jordbruk
Nyheter | 05 juni 2024
Marie-Louise i podden Hela kedjan om cirkulära byggprodukter av plast

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.