Onlineportal hjälper mindre företag med energieffektivisering 

EU-projektet GEAR@SME stöttar små- och medelstora företag med olika metoder och åtgärder för att öka energieffektiviseringen och bidra till klimatomställningen. Nu lanseras onlineportalen energyefficientsme.eu, vilken innehåller olika typer av stödmaterial, som den handbok som tagits fram i projektet, utbildningsmaterial samt exempel från olika fallstudier.

– Vi lanserar den här portalen när stigande energipriser drabbar företag runtom i Europa, säger Katarina Veum från nederländska TNO som leder projektet. Vi hoppas att våra verktyg ska hjälpa små- och medelstora företag att identifiera och implementera kostnadseffektiva åtgärder för energieffektivisering.

I projektet GEAR@SME (Generate Energy Efficient Acting and Results at Small & Medium Enterprises) deltar forskningsinstitut, innovativa tjänsteföretag och nationella aktörer – exempelvis branschorganisationer – från sex EU-länder. Projektet pågår i två och ett halvt år och finansieras av EU-kommissionen. CIT Industriell Energi leder den svenska delen av projektet.

Besök portalen

Läs mer om projektet GEAR@SME:

Nytt EU-projekt med fokus på energieffektivisering i småföretag

GEAR@SME-metodiken beskrivs i ny handbok

 

Vill du veta mer?

Ingrid Nyström

Affärsområdeschef Samhälle

Fler nyheter
Nyheter | 11 april 2024
Nu är rapporten ”Gravidas Bältesanvändning: Kartläggning & Testning av Komfortprodukter” publicerad
Nyheter | 08 april 2024
Chalmers Industriteknik beviljas SSF finansiering för att leda en EU-ansökan
Nyheter | 04 april 2024
Vårt senaste nyhetsbrev nr 2. 2024 är publicerat!

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.