Nyhetsbrev nr 3. 2024

Här nedan är några smakprov från nyhetsbrevet:

Digitala Produktpass: Nyckeln till cirkulära möbelflöden och hållbarhet i möbelindustrin. EU:s kommande regelverk om digitala produktpass närmar sig och diskuteras flitigt. För att säkerställa en smidig implementering bör företag förbereda sig redan nu.

Träffa oss under Almedalsveckan. Vi kommer att vara på plats i Visby under Almedalsveckan och ser fram emot att delta i seminarier, diskussioner och möten. Våra representanter kommer att täcka flera av våra fokusområden, inklusive digitala produktpass, kommande regelverk, avancerade material, kvantteknik, hållbara event, cirkulär ekonomi och återvinning av plast.

Inside Quantum Technology Nordics. Det största nordiska evenemanget inom kvantbranschen äger rum i Helsingfors den 24-26 juni.

SIO Grafen firar 10 år. Den 23 maj markerade vi ett betydelsefullt tillfälle – exakt 10 år sedan SIO Grafen beviljades. Under detta decennium har Chalmers Industriteknik, som ansvarar för programkontoret, varit en nyckelspelare i de framgångar som det strategiska innovationsprogrammet har uppnått inom 2D-materialens värld.

Läs nyhetsbrevet här.

Vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev, anmäl dig här.

Vill du veta mer?

Astrid Hedenström

Kommunikation

Fler nyheter
Nyheter | 11 juni 2024
Effektiv skadeförebyggande åtgärd: Uppvärmda gångvägar minskar fallolyckor i städer
Nyheter | 11 juni 2024
Biogena kolflöden med fokus på jordbruk
Nyheter | 05 juni 2024
Marie-Louise i podden Hela kedjan om cirkulära byggprodukter av plast

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.