Ny publikation som undersökt fermenterade produkter i Sverige

Hållbara & resurseffektiva matsystem
Den mikrobiella sammansättningen i fermenterade livsmedel påverkar produktegenskaperna och kan ha betydelse för vår hälsa. Men vilka bakterier finns i de fermenterade livsmedel vi konsumerar och är alla surkål, kimchis och kombuchas likadana?

I en nyligen publicerad artikel undersökte Marie Palmnäs tillsammans med kollegor bakteriesamhället i 47 fermenterade livsmedel och drycker i Sverige. Även om bakteriesammansättningen var starkt förknippad med typen av fermenterat livsmedel, hade varje fermenterat livsmedel en unik sammansättning och kombucha och vattenkefir hade den högsta mångfalden. Här kan du läsa publikationen.

Vill du veta mer?

Marie Palmnäs

Projektledare, PhD

Fler nyheter
Nyheter | 16 januari 2025
Hur kan plast som idag inte återvinns bli en råvara för textilindustrin?
Nyheter | 20 december 2024
Nytt projekt! Digital integration av multi-energi flexibilitetstillgångar i regionala energisystem
Nyheter | 17 december 2024
Sophie Charpentier intervjuas om digitala produktpass och cirkulär ekonomi

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.