Ny publikation som undersökt fermenterade produkter i Sverige

Hållbara & resurseffektiva matsystem
Den mikrobiella sammansättningen i fermenterade livsmedel påverkar produktegenskaperna och kan ha betydelse för vår hälsa. Men vilka bakterier finns i de fermenterade livsmedel vi konsumerar och är alla surkål, kimchis och kombuchas likadana?

I en nyligen publicerad artikel undersökte Marie Palmnäs tillsammans med kollegor bakteriesamhället i 47 fermenterade livsmedel och drycker i Sverige. Även om bakteriesammansättningen var starkt förknippad med typen av fermenterat livsmedel, hade varje fermenterat livsmedel en unik sammansättning och kombucha och vattenkefir hade den högsta mångfalden. Här kan du läsa publikationen.

Vill du veta mer?

Marie Palmnäs

Projektledare, PhD

Fler nyheter
Nyheter | 22 maj 2024
Digitala Produktpass: Nyckeln till cirkulära möbelflöden och hållbarhet i möbelindustrin
Nyheter | 15 maj 2024
Vi ställde några frågor till vår kollega Lilei Ye om projektet 2DSPIN-TECH
Nyheter | 13 maj 2024
Nytt projekt! Framtidens mat – om att reagera och agera

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.