Ny publikation som undersökt fermenterade produkter i Sverige
Den mikrobiella sammansättningen i fermenterade livsmedel påverkar produktegenskaperna och kan ha betydelse för vår hälsa. Men vilka bakterier finns i de fermenterade livsmedel vi konsumerar och är alla surkål, kimchis och kombuchas likadana?
I en nyligen publicerad artikel undersökte Marie Palmnäs tillsammans med kollegor bakteriesamhället i 47 fermenterade livsmedel och drycker i Sverige. Även om bakteriesammansättningen var starkt förknippad med typen av fermenterat livsmedel, hade varje fermenterat livsmedel en unik sammansättning och kombucha och vattenkefir hade den högsta mångfalden. Här kan du läsa publikationen.
Släck kunskapstörsten med spännande läsning
Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.