Nu är rapporten ”Gravidas Bältesanvändning: Kartläggning & Testning av Komfortprodukter” publicerad

Säker mobilitet
Rapporten, finansierad av Trafikverket genom Skyltfonden, lyfter fram vikten av korrekt användning av säkerhetsbältet under graviditet.

Trots att 99% av kvinnorna använder bältet under graviditeten visade en studie att 39% använder det felaktigt. Endast 34% hade aktivt sökt eller fått information om korrekt användning. Många upplevde också brister i komfort och modifierade bältets placering, där 18% använde handen för att hålla bältet borta från kroppen och 16% använde produkter som inte är krocktestade och därmed kan ifrågasättas vad gäller deras säkerhetseffektivitet vid en kollision. Ökad näthandel kan leda till att produkter av varierande kvalitet introduceras på den svenska marknaden.

Här hittar du rapporten hos Trafikverket.

Vill du veta mer?

Anna Carlsson

Projektledare, PhD/MEd

Fler nyheter
Nyheter | 22 maj 2024
Digitala Produktpass: Nyckeln till cirkulära möbelflöden och hållbarhet i möbelindustrin
Nyheter | 15 maj 2024
Vi ställde några frågor till vår kollega Lilei Ye om projektet 2DSPIN-TECH
Nyheter | 13 maj 2024
Nytt projekt! Framtidens mat – om att reagera och agera

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.