Materialinnovation högt på agendan på Advanced Engineering 2023!

På Advanced Engineering Göteborg den 19–20 april kommer besökarna att få ta del av det senaste inom materialinnovation. Mässbesökarna kommer även erbjudas rådgivning från Chalmers Industritekniks materialexperter.

Advanced Engineering Göteborg riktar sig till alla som arbetar med produktutveckling, innovation och strategiska inköp. Inför mässan den 19–20 april på Prioritet Serneke Arena i Göteborg ingår Advanced Engineering ett strategiskt samarbete med Chalmers Industriteknik för att sätta materialinnovation högt på agendan.

Vi vill nå ut med de senaste rönen från forskningen för att bolag i Sverige skall kunna applicera dessa tillämpat på sina produkter och tjänster. Vårt deltagande i Advanced Engineering kommer ge oss goda möjligheter att nå många bolag för att hjälpa dem på deras innovations- och tillväxtresa. Vi vill träffa bolag för att förstå deras utmaningar och vad de efterfrågar, för att kunna matcha deras behov med den senaste forskningen. Advanced Engineering kommer att vara ett bra tillfälle för bolagen att stärka sina nätverk och att få tillgång till ny teknologi.”, säger Johan Bengtsson, Business Development Manager / Director Materials på Chalmers Industriteknik.

I mässhallen skapas en helt ny yta dedikerad åt materialinnovation. Här kommer nya spännande material, både från egenskapssynpunkt och hållbarhetsperspektiv att exponeras. Besökarna kommer även att erbjudas rådgivning från materialexperter från Chalmers Industriteknik.

I våra samtal med Sveriges produktutvecklare och ingenjörer framkommer det tydligt vilken otroligt viktig roll material spelar i deras arbete. Vi gör materialinnovation tillgängligt för alla som besöker mässan. Därför kommer vi i år att göra en stor satsning tillsammans med Chalmers industriteknik och skapa ett område på mässgolvet dedikerat åt material där man kan inspireras av ny innovation men också få möjlighet att boka rådgivning med knivskarpa materialexperter. Det händer mycket spännande kring materialinnovation inte minst i Sverige. Detta vill vi visa på plats!”, säger Mahtab Karimi, projektledare för Advanced Engineering.

Här kommer du till Advanced Engineerings webbplats, där du kan läsa mer och hämta din entrébiljett.

 

Vill du veta mer?

Jon Wingborg

Projektledare, MSc

Fler nyheter
Nyheter | 22 maj 2024
Digitala Produktpass: Nyckeln till cirkulära möbelflöden och hållbarhet i möbelindustrin
Nyheter | 15 maj 2024
Vi ställde några frågor till vår kollega Lilei Ye om projektet 2DSPIN-TECH
Nyheter | 13 maj 2024
Nytt projekt! Framtidens mat – om att reagera och agera

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.