Lunchevent med vårt Seniorforskarråd

Gårdagens forskning är grundpelaren för framtidens vetenskapliga framsteg på ett flertal sätt. Forskning är en kontinuerlig, evolutionär process där insikter och kunskap ackumuleras och utvecklas över tid.

När det kommer till att förmedla kunskap mellan generationer, spelar den tidigare forskningen en avgörande roll i att forma och vägleda kommande vetenskapliga undersökningar. Det är därför som vi i dag välkomnade Chalmers Industritekniks Seniorforskarråd för att främja detta viktiga samarbete.

Under detta tillfälle erbjöds deltagarna inte bara en givande lunch, utan även insiktsfulla presentationer över olika ämnen. Filippa Lundin, en av SEELs testingenjörer, delade sin expertis om ”SEEL – Swedish Electric Transport Laboratory”. Carin Eklöf-Österberg lyfte fram ”Chalmers bränslecellslabb”, medan Anders Segerlund tog oss på en utforskning av det senaste inom AI-forskning och Chalmers Industritekniks kunnande inom detta område.

Evenemanget väckte djupt intresse och en mängd tankeväckande frågor och diskussioner från seniorforskarna.

Om du är intresserad av att ta reda på mer om vårt Seniorforskarråd, är du varmt välkommen att kontakta Kent Rundgren. Samarbete och dialog mellan generationer inom forskarvärlden är en värdefull resurs för att säkerställa att vi bygger på gårdagens framsteg och ständigt strävar mot en mer upplyst och utvecklad framtid. Vi gör morgondagen redo för framtiden.

Vill du veta mer?

Kent Rundgren

Innovation Manager Ecosystem SME, PhD

Fler nyheter
Nyheter | 24 maj 2024
Nyhetsbrev nr 3. 2024
Nyheter | 23 maj 2024
Vi söker! Affärsinriktad projektledare inom material
Nyheter | 22 maj 2024
Digitala Produktpass: Nyckeln till cirkulära möbelflöden och hållbarhet i möbelindustrin

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.