Livedemonstation av ELECORUNNER från Safe at Sea

Den 19 oktober var vi inbjudna att bevista ELECORUNNER från Safe at Sea:s livedemonstration i havet utanför Långedrag, Göteborg. ELECORUNNER är helt och hållet elektrisk och systemet kan även installeras i alla Safe at Sea:s båtmodeller.

Vår roll från Chalmers Industriteknik har varit att koordinera ansökan och projektet samt att sätta samman teamet som gjort projektet möjligt, vilket även forskare från Chalmers har ingått i. Finansiering av projektet av varit genom FoU-kort avancerat från Västra Götalandsregionen.

Spännande att uppleva kraften i elmotorerna och de effektiva vridmomenten. Jag har också haft förmånen att vara med ända från idé till realiserande. Det är extra spännande att se ett projekt realiseras och bli kommersiellt. – Kent Rundgren, Innovationsledare på Chalmers Industriteknik.

Projektpartner
ETP Kraftelektronik, Chalmers, KANMARINE, Safe at Sea, Sjöräddningssällskapet och Chalmers Industriteknik.

Här nedan kan du se film från eventet. Inspelad av Kent Rundgren.

Vill du veta mer?

Kent Rundgren

Innovation Manager Ecosystem SME, PhD

Fler nyheter
Nyheter | 11 april 2024
Nu är rapporten ”Gravidas Bältesanvändning: Kartläggning & Testning av Komfortprodukter” publicerad
Nyheter | 08 april 2024
Chalmers Industriteknik beviljas SSF finansiering för att leda en EU-ansökan
Nyheter | 04 april 2024
Vårt senaste nyhetsbrev nr 2. 2024 är publicerat!

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.