Känner du till femstegsprocessen?

Cirkulär design
Industriell & urban symbios

Industriell symbios innebär att biprodukter från en industri används som resurser i en annan verksamhet. Detta kan inkludera material, värme och energi, men också delning av tjänster eller expertis. Förstudien och projektet ”Genomförandestudie av kommuner som regionala utvecklingsmotorer genom industriell symbios” använder en femstegsprocess utvecklad av Chalmers Industriteknik. Projektet har testat denna modell för att utvärdera hur bra den fungerar för kommuner som vill främja industriell symbios.

Projektet finansieras av Swedish Energy Agency, Vinnova och Formas, a Swedish Research Council for Sustainable Development via det strategiska innovationsprogrammet RE:Source-SIP.

Läs mer om projektet här samt artikeln ”Från avfall till resurs: kommuner leder vägen mot cirkulär ekonomi” på Paper Province webbplats här.

Paper Province är ett världsledande företagskluster inom skogsbaserad bioekonomi.

Vill du veta mer?

Linnea Lindkvist

Projektledare, MSc

Fler nyheter
Nyheter | 28 juni 2024
Till minne av Patrik Carlsson
Nyheter | 20 juni 2024
Hemelektronik och miljö – hur tänker du?
Nyheter | 20 juni 2024
Sommarhälsning från Golaleh Ebrahimpur, VD, Chalmers Industriteknik

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.