Johan Ek Weis har blivit utnämnd till Årets Ordförande av Svenska institutet för standarder, SIS

Grafen & andra 2D-material
Chalmers Industritekniks Johan Ek Weis har blivit utnämnd till Årets Ordförande av Svenska institutet för standarder, SIS, för sitt arbete inom SIS/TK 516 Nanoteknik!

Juryns motivering: ”Inom ett brett och relativt nytt område som kräver stor kunskap, imponerar Johan Ek Weis med sin engagerade, ödmjuka och högt uppskattade ledarstil. Johan Ek Weis är en sann förebild som låter alla komma till tals och har förmågan att se möjligheter, göra rätt prioriteringar och framgångsrikt argumentera för nyttan av att delta i standardiseringen. Genom sitt internationella engagemang är han också starkt bidragande till att sätta Sverige på kartan inom det strategiskt viktiga området grafen.”

Johans kommentar: ”Det är oerhört hedrande att få priset som årets ordförande! Vi är duktiga på nanoteknologi och avancerade material i Sverige, men för att teknologin på allvar ska slå igenom behöver vi standarder. Det är riktigt roligt att vi är fler och fler som engagerar oss i detta och även väldigt glädjande med det gensvar vi får internationellt”, säger han.

Vill du veta mer?

Johan Ek Weis

Projektledare, PhD

Fler nyheter
Nyheter | 22 maj 2024
Digitala Produktpass: Nyckeln till cirkulära möbelflöden och hållbarhet i möbelindustrin
Nyheter | 15 maj 2024
Vi ställde några frågor till vår kollega Lilei Ye om projektet 2DSPIN-TECH
Nyheter | 13 maj 2024
Nytt projekt! Framtidens mat – om att reagera och agera

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.