Veckans fråga med Golaleh. Hur säkra är vi på nano?

Ibland ska man stanna upp och tänka igenom saker och ting. Som hur små skalor vi pratar om när vi jobbar med nanomaterial. Ta ett lager grafen, det krävs över 100.000 lager för att nå tjockleken av ett hårstrå. Det är nästan ofattbart och inget annat än fantastiskt.

Utvecklingen och användningen av nanomaterial förväntas fortsätta i snabb takt, samtidigt som kunskapen om hur människa och miljö kan påverkas av materialen är bristfällig. Vad säger forskningen? Lagar och regler? Vad gäller vid tillverkning, användning och återvinning?

Vill du veta mer om hälsoarbetet kring nanomaterial? På Chalmers Industriteknik jobbar flera experter med ämnet, kontakta gärna Sofia eller Erik – så förklarar de mer.

Och som alltid: Står ditt företag inför utmaningar för att öka er innovations och konkurrenskraft, då hjälper vi er att göra morgondagen redo för framtiden.

Hälsningar,
Golaleh, VD, Chalmers Industriteknik

Fler nyheter
Nyheter | 24 maj 2024
Nyhetsbrev nr 3. 2024
Nyheter | 23 maj 2024
Vi söker! Affärsinriktad projektledare inom material
Nyheter | 22 maj 2024
Digitala Produktpass: Nyckeln till cirkulära möbelflöden och hållbarhet i möbelindustrin

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.