Gruppen Tillämpad AI stödjer algforskningsprojekt

I veckan var gruppen Tillämpad AI på Chalmers Industriteknik och besökte Karolinska Institutet i Solna. Värd för besöket var vår partner Volta Greentech som bedriver forskning och utveckling kring hur jordbruk världen över drastiskt kan minska utsläpp av växthusgasen metan från nötkreatur. Volta Greentech utvecklar ett alg-baserat tillskott som i laboratorium har visat sig minska utsläpp av metangas med upp till 90%. Gruppen för Tillämpad AI kommer att stödja Volta Greentech i dataanalys och framtagning av en AI baserad modell för maximering av algproduktion.

I samband med besöket i Stockholm fick gruppen för Tillämpad AI möjligheten att representera Chalmers Industriteknik på Stockholm Impact Week som arrangeras av Vinnova, och som är Sveriges innovationsmyndighet.

Vill du veta mer?

Anders Segerlund

Data Scientist/AI-Strateg, MSc

Berenice Gudino

Portföljförvaltare/Data Scientist, PhD

Fler nyheter
Nyheter | 24 maj 2024
Nyhetsbrev nr 3. 2024
Nyheter | 23 maj 2024
Vi söker! Affärsinriktad projektledare inom material
Nyheter | 22 maj 2024
Digitala Produktpass: Nyckeln till cirkulära möbelflöden och hållbarhet i möbelindustrin

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.