Boid AB knoppas av från Stiftelsen Chalmers Industriteknik

Produktdesignstudion Boid AB har växt från sin hemvist inom Chalmers Industriteknik till att bli ett fristående medarbetarägt företag.

Boid AB grundades 2010 genom ett initiativ av Stiftelsen Chalmers Industriteknik, chalmeristerna Anton Grammatikas och Mikael Sundgren, samt professor Ulrike Rahe. Verksamt inom Chalmers Industriteknik sedan dess, är Boid AB från och med idag första juli 2022 ett fristående medarbetarägt företag.

Boid haft en fantastisk utveckling. Idag är företaget en etablerad partner med unik position som stöttar både näringsliv och akademi med tjänster inom produktdesignområdet. Gränserna för fysisk och digital produktinteraktion har suddats ut och det holistiska perspektivet i användarupplevelsen blir allt viktigare. Här har kopplingen mellan det digitala och fysiska gjort Boid till en efterfrågad samarbetspartner för en bred variation av verksamheter.

– Att få grunda och växa Boid tillsammans med Stiftelsen Chalmers Industriteknik har varit fantastiskt. Nätverket, varumärket och den forskningsnära miljön är unik, men framförallt alla kollegor inom koncernen som vi fått äran att arbeta med under åren har verkligen lyft oss som bolag och individer, säger Boids VD Anton Grammatikas. Nu går Boid in i en ny spännande fas som ett medarbetarägt bolag. Kopplingen till Chalmers och Stiftelsen Chalmers Industriteknik kommer leva kvar också framöver.

– Det har varit både unikt och lärorikt att grunda och stötta Boids framväxt tillsammans med unga krafter och kompetens från Chalmers forskarmiljö. Efter denna ömsesidiga utvecklingsresa fortsätter nu Boid sin utveckling som ett medarbetarägt bolag utanför Chalmers Industriteknik. Vi önskar våra tidigare kollegor på Boid all framgång och ser fram emot ett fortsatt produktivt och kreativt samarbete, säger Golaleh Ebrahimpur, VD Chalmers Industriteknik.

Vill du veta mer?

Golaleh Ebrahimpur

VD Chalmers Industriteknik

Fler nyheter
Nyheter | 28 juni 2024
Till minne av Patrik Carlsson
Nyheter | 27 juni 2024
Känner du till femstegsprocessen?
Nyheter | 20 juni 2024
Hemelektronik och miljö – hur tänker du?

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.