BIOFACE hos Papershell i Tibro

Cellulosabaserade material
Den 5/12 hade projekt BIOFACE sitt tredje större projektmöte, den här gången på plats hos Papershell i Tibro.

På mötet diskuterades bland annat de senaste resultaten från materialutvecklingen och olika end-of-life scenarion för materialet. Det blev också tillfälle för rundvandring, där både Papershells nuvarande tillverkning samt den nya fabriken (som invigs 2024) visades upp.

BIOFACE är ett forsknings- och utvecklingsprojekt som finansieras av Vinnova inom utlysningen ”Bygg för framtiden”. Målet med projektet är att ta fram beständiga och hållbara fasadplattor och är ett samarbete mellan parter över hela värdekedjan (PaperShell, Nouryon, Brixly, Olsson Lyckefors Arkitektur, Stena Recycling) samt mellan näringsliv och forskningsinstitut (RISE, Chalmers Industriteknik).

Här kan du läsa mer om projektet BIOFACE.

Vill du veta mer?

Kerstin Jedvert

Projektledare, PhD

Fler nyheter
Nyheter | 23 maj 2024
Vi söker! Affärsinriktad projektledare inom material
Nyheter | 22 maj 2024
Digitala Produktpass: Nyckeln till cirkulära möbelflöden och hållbarhet i möbelindustrin
Nyheter | 15 maj 2024
Vi ställde några frågor till vår kollega Lilei Ye om projektet 2DSPIN-TECH

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.