Ta rätt betalt och håll koll på din omvärld

Eventinformation

Start: 2018-10-24 09:00

End: 2018-10-24 12:00

Location: Teknikparken Sven Hultins Gata 9C, lokal Poseidon

Vad ska små och medelstora företagare ta betalt för produkter och tjänster, och hur? Och hur ska man kunna ha koll på omvärld och marknad i en allt snabbare förändringstakt? Tips, trix och några svar får vi den 24 oktober. 

Omvärldsbevakning – dyrt, krångligt, tidskrävande? Inte alls!

Vi lever i en värld där gränser suddas ut mer och mer. Det innebär en snabb föränderlig marknad. Det gäller att följa med i de snabba förändringarna för att kunna vara konkurrenskraftig. Omvärldsbevakning anses som något dyrt, krångligt och tidskrävande. Det behöver inte vara så. Se möjligheten att öka din försäljning genom att lära dig effektiv omvärldsbevakning och låt det bli en naturlig del av ditt arbete i ditt företag och organisation.

Carina Ridenius är utbildad vid Högskolan i Borås i informationshantering och omvärldsbevakning. Har mångårig erfarenhet av att arbeta med insamling, hantering och strukturering av information. Brinner för vikten av att leverera rätt information till rätt person i rätt tid. Vilket är avgörande för att skapa ett värde för dig som individ, organisationen, företaget och dina kunder.

Strategisk prissättning för ökad konkurrenskraft och tillväxt

Vad ska vi ta betalt, och hur? Per enhet, som månadsabonnemang, uppdelat i omgångar? Prissättning är intressant, viktigt – och svårt. I det här seminariet får du med dig inspiration, kunskap och ett par modeller och verktyg för att sätta pris på ditt bolags produkter och tjänster

Lotte Kylberg från Monday Morning Consulting har över tio års erfarenhet som managementkonsult inom strategisk prissättning och value proposition. Hon föreläser och coachar bolag hos inkubatorer som Norrsken, SSE Business Lab, Uminova Innovation, SmiLe Incubator och Innovation Skåne. Hon har även byggt upp bolag och arbetat åtta år som entreprenör inom e-handel med konsumentvaror.

Tid: Onsdag 24 oktober, 2018 kl 09.00 – kl 12.00, därefter mingel kring lunchsmörgås.
Från kl 8.30 serverar vi kaffe utanför lokalen.

Plats: Johanneberg Science Park, Teknikparken Sven Hultins Gata 9C, lokal Posiedon.

Program:
08.30 – Kaffe serveras utanför lokalen
09:00 – Inledning, välkomna: Johanneberg Science Park och Chalmers Industriteknik
09:15 – Carina Ridenius, PIK Presentationsteknik: Omvärldsbevakning – dyrt, krångligt, tidskrävande? Inte alls!
Ca 10:15 – Kaffe, mingel och möten
10:45 – Lotte Kylberg, Monday Morning Consulting: Strategisk prissättning för ökad konkurrenskraft och tillväxt.
11:45 – Publikdialog och avslutning
12.00 – Lunchsmörgås och fortsatt mingel
Senast 13.00 – Avslutning

Anmälan:

Läs mer och anmäl dig

Praktisk information:
Tag spårvagn till Chalmersplatsen, sen ca 10 min promenad eller buss 55 till ändhållplats Johanneberg Science Park. Det finns parkering på Gibraltarvallen.

Arrangörer:
Chalmers Industriteknik och Johanneberg Science Park i samarbete med Industriell Dynamik och Enterprise Europe Network, samt alla dagens aktörer på scenen.
Vi har i uppdrag från Västra Götalandsregionen att bidra till små och medelstora företags hållbara tillväxt.

 

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.