Yashar Mansoori

Projektledare, Forskare, PhD

Expertis inom

Innovationsledning, Innovation och entreprenörskap, Hållbarhet i näringslivet, Affärsmodeller, Ny teknik och nya sätt att organisera

Inte söka nya länder utan nya ögon.

Yashar forskar om metoder för praktik inom entreprenörskap, hållbarhet inom entreprenörskap och innovationsutbildning samt den roll som ny teknik spelar för att organisera kring samhällsutmaningar. Huvudsaklig i ENHANCE+. Han erbjuder kunskap inom Horizon2020, Erasmus+, användarforskning, entreprenörskapsmetoder samt innovationsteorier.

Yashars doktorsavhandling handlade om entreprenöriella metoders roll för att driva entreprenörskap. Han försvarade sin avhandling i slutet av 2017. Därefter har han arbetat i ett startup och ett medelstort företag, med rådgivning samt coachat entreprenörer i Europa och Asien samt startat ett teknikföretag. Sedan 2021 har Yashar arbetat som forskare på Chalmers och föreläsare på Univeristy of Bath. Exempel på projekt han jobbat i är ENHANCE, ENHANCE(ria), Blockpool EU, CO3, BonrGlobal, OpenAccessDAO.

Yashar tycker om att coacha andra. Han vill att de ska bli de som förändrar andras beteende. Detta ska ske på områden som faktiskt gör skillnad för ett större antal mottagare. Detta gör han genom teori och praktik inom områden som hållbarhet och innovation.