RESK(L)AR
Covid-19 har påverkat hela samhället och inneburit utmaningar som kräver nya lösningar. Projektet ”Innovativ logistiklösning för att restauranger ska nå personer i karantän”, kort RESK(L)AR, har undersökt hur restauranger kan arbeta med hemleveranser på nya sätt när gäster inte kan besöka restauranger i samma utsträckning.
Projektet möter två stora samhällsutmaningar i pandemitid: (1) Säkerställa att människor i karantän på ett säkert sätt får tillgång till näringsrik och hållbar mat samt (2) restaurangers överlevnad.
Den utvecklade lösningen bygger på att restauranger ansluts till samma sistamilen-lösning som e-handeln för mat och matkassar använder. I projektet hr vi undersökt och tagit fram rekommendationer för hur restauranger i detta upplägg ska arbeta med erbjudande, marknadsföring, beställning och logistik. Olika varianter av lösningen testades i Göteborg, Stockholm och Umeå.
Projektet är utfört av Chalmers Industriteknik, Nordish Market, Restauranglabbet, Gordon Delivery och Where is my pony, och är finansierat av Vinnova genom utlysningen ”Innovationer i krisens spår”.
Vill du veta mer?
Informationsbroschyr
De bästa tipsen för att restauranger ska lyckas med hemleveranser i pandemitid. Ladda ned RESK(L)AR-tips
Inspelning från webbinarium
Inspelning av webbinarium där tipsen presenteras av projektets deltagare. Här hittar du eventet (YouTube).
Slutrapport
Ladda ned slutrapporten RESKLAR slutrapport 210330