Relivs

Energi

Resurseffektiv livsmedelshantering

Resurseffektiv livsmedelshantering Relivs, är ett av fördjupningsområdena inom Belok.

Relivs arbetar med frågor som rör de som på ett eller annat sätt har försäljning av livsmedel, tillhandahåller lokaler för livsmedelshantering eller tillagning av livsmedel. Viktiga frågor inom området är kyla, värmeåtervinning, styrning, visualisering, digitalisering, upphandling, utrustning, beteende med mera.

Fördjupningsområdet syftar till att:

  • Öka beställarkompetensen
  • Generera projektförslag och förstudier för att driva utveckling framåt
  • Samla och sprida kunskap
  • Inspirera till energi- och resurseffektivisering
  • Dela erfarenheter och kunskap mellan aktörerna
  • Samla och sprid kunskap

Mer information finns på RELIVS hemsida.

Fler projekt
Projekt

Framtidens mat – om att reagera och agera

Året är 2035 och Sverige är i en kris. Tillgången på mat är begränsad och förväntan på myndigheternas hjälp hög. För att säkerställa att hushåll får tillgång till…

Projekt

Produktpass som möjliggörare för cirkulära möbelflöden

Regelverket kring digitala produktpass är något som ingår i den nya Ekodesignförordningen och möbler ser ut att kunna bli en prioriterad produktkategori och därför få en ti…

Projekt

Utveckling av metoder för exponerings- och riskbedömning för yrkesmässig hantering av material i grafenfamiljen

Målet med projektet var att utveckla metoder för att genomföra exponeringsmätningar och riskbedömningar för hantering av grafen i svensk industri.…