Han vill öka tempot på den cirkulära omställningen – Klas Cullbrand ny innovationsledare för RE:Source

RE:Source arbetar framgångsrikt med att driva på den cirkulära omställningen av samhället. Nu får programmet en ny innovationsledare, Klas Cullbrand från Chalmers Industriteknik.

Klas Cullbrand leder idag Chalmers Industritekniks avdelning för cirkulär ekonomi. Från årsskiftet ersätter han även Johan Felix som innovationsledare för RE:Source.

– Jag vill bidra med ett starkt driv och idéer som utmanar bilden av hur innovationsarbete med hjälp av offentlig finansiering ska se ut och gå till. Jag hoppas ödmjukt att jag kan bidra till att RE:Source skapar ännu mer konkret nytta i form av hållbar förändring i dagliga arbetssätt, affärsmodeller, kunderbjudanden, logistikupplägg osv, säger Klas Cullbrand.

Han brinner för att skapa ekonomiskt hållbara lösningar på samhällets sociala och miljömässiga utmaningar.

– Det är viktigt för mig att känna att jag är med och påverkar samhället i en positiv riktning. Det har jag den stora förmånen att få jobba med dagligen genom alla spännande och konkreta projekt som jag och min grupp driver och deltar i.

RE:Sources programchef Elin Larsson är mycket nöjd med att Klas Cullbrand tackat ja till rollen som innovationsledare.

– Jag ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med Klas och ser att han med sin djupa kunskap om hållbart materialnyttjande, konkreta engagemang i industrin och vilja att göra forskning och innovation mer tillgänglig kan driva arbetet inom RE:Source vidare.

Klas Cullbrand ser att RE:Source har en oerhört viktig roll, dels i att möjliggöra projektsatsningar, men också som en plattform för att få till nya möten mellan människor. Om fem år tror han att RE:Source bidragit med mycket i den cirkulära omställningen.

– Jag hoppas att vi lyckats få fler av Sveriges absolut vassaste talanger till att jobba med att få fart på den cirkulära omställningen, oavsett om det handlar om nyexaminerade studenter, galna entreprenörer eller drivna förändringsledare inom våra allra största företag och offentliga verksamheter, säger han och fortsätter:

– Jag vill att alla, ung som medelålders som gammal, ska tycka att hållbarhetsrelaterat arbete är kul, snyggt, häftigt, spännande, kittlande, intressant och en fantastisk karriärväg. Tänk vilken enorm fart vi skulle få på omställningen mot en mer hållbar värld om alla talanger bara ville jobba med saker som på riktigt förändrar världen till det bättre!

För mer information, kontakta:

Klas Cullbrand
klas.cullbrand@chalmersindustriteknik.se

RE:Source är ett strategiskt innovationsprogram som fokuserar på att utveckla cirkulära, resurseffektiva materialflöden. RE:Source startades 2016 och sedan dess har mer än 170 projekt startats, inom en rad olika områden. Målet är att uppnå en hållbar materialanvändning där vi håller oss inom planetens gränser. RE:Source finansieras av Energimyndigheten, Vinnova och Formas.

Fler pressmeddelanden
Pressmeddelande | 21 maj 2024
Sverige måste ta ledartröjan i materialracet
Pressmeddelande | 04 mars 2024
2DSPIN-TECH: A new Horizon Europe project creating memories
Pressmeddelande | 14 december 2023
Grafen framställd ur grafit från elbilsbatterier

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.