Tillsatt! Vikariat – kommunikatör inom forskning och innovation

Chalmers Industriteknik är en stiftelse grundad av Chalmers tekniska högskola med omkring 110 MSEK i årlig omsättning och ungefär 100 anställda varav större delen har forskarutbildning. Vi erbjuder akademisk spetskompetens inom områdena energi, material, digitalisering, design och cirkulär ekonomi.

Känner du passion för kommunikation och har ett intresse för forskning och innovation? Tycker du om att arbeta både strategiskt och operativt? Är du dessutom kreativ och brinner för välskrivet innehåll?

Chalmers Industriteknik är värd för programkontoret SIO Grafen, ett av 17 strategiska innovationsprogram som finansieras av Vinnova, Energimyndigheten och Formas. Vi arbetar med att stärka gränsöverskridande samverkan mellan aktörer inom grafenområdet med ambitionen att etablera Sverige som ett av de ledande länderna i Europa på grafeninnovation. Sedan programmet startade för sex år sedan har över 130 företag och organisationer deltagit i våra projekt.

Programkontoret jobbar med den strategiska agenda för SIO Grafen, stöttar innovationsprojekten, gör omvärldsbevakning, arrangerar möten och håller i utlysningar för nya projekt. Nu söker vi en ny kollega till gruppen som kan ta ett helhetsansvar för programmets externa kommunikation under tiden som vår ordinarie kommunikatör går på föräldraledighet.

Arbetsbeskrivning
Som kommunikatör ansvarar du för programmets externa kommunikation. Det innebär exempelvis att administrera och skapa innehåll för vår hemsida, planera, formge och fylla våra månatliga nyhetsbrev med innehåll och administrera programmets löpande aktiviteter så som konferenser, workshoppar och seminarier. Du kommer även att hantera kommunikationen för våra projekt och se till att nya forskningsresultat publiceras och sprids i våra kanaler. Du kommer också att göra intervjuer med våra projektdeltagare och skriva success stories.

Som kommunikatör blir du en del i ett tight team av dedikerade, kunniga och engagerade kollegor. Du planerar självständigt programmets olika kommunikationsinsatser och rapporterar till programchef Elisabeth Sagström-Bäck.

Även om arbetet som kommunikatör för SIO Grafen kommer vara din huvuduppgift kan andra kommunikationsuppgifter tillkomma.

Din profil
Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av kommunikation, exempelvis som journalist, skribent eller webbredaktör. Du bör trivas med omväxlande arbetsuppgifter och ha en förmåga att på kort tid sätta dig in i nya ämnesområden. Du är duktig på att samarbeta och tar egna initiativ att driva kommunikationen utifrån strategiska och operativa insatser. Du har också en mycket god förmåga att formulera dig i text och vet hur du kommunicerar komplexa forskningsresultat på ett tillgängligt och effektivt sätt.

Tjänsten ställer krav på tidigare erfarenhet av kommunikationsarbete. Mycket goda kunskaper i det svenska och engelska språket är en förutsättning. Du bör också ha erfarenhet av arbete i webbpubliceringsverktyg som WordPress och Mailchimp, samt kunskap inom Adobe Creative Suite, särskilt Photoshop och InDesign.

Inom ramen för denna tjänst förväntas du bland annat ha

  • Minst 5 års erfarenhet av att arbeta med kommunikation på strategisk och operativ nivå, gärna i uppgifter kring innovation och forskning
  • Mycket goda kunskaper i och förmåga att kommunicera på svenska och engelska

Akademisk examen inom media- och kommunikationsvetenskap, journalistik eller motsvarande är meriterande.

Du erbjuds
En roll i ett spännande, växande företag med fokus på problemlösningar, där du är med och påverkar morgondagen. Vi tillvaratar din kompetens men också din vilja att utvecklas. Här finns möjligheter att rikta in dig på det du brinner för.

Tjänsten innebär ett vikariat på 70 %, eventuellt med möjlighet att utvidga till heltid, Vikariatet gäller i första hand från den 17 augusti 2020 till 31 december 2020, med möjlighet till förlängning till 31 maj 2021.

Vid frågor angående tjänsten kontakta gruppchef Elisabeth Sagström-Bäck: 070 147 83 97 eller elisabeth.sagstrom@chalmersindustriteknik.se

Ansökningsperiod till och med 1 maj 2020. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Skicka din ansökan till
elisabeth.sagstrom@chalmersindustriteknik.se

Fler nyheter
Nyheter | 24 maj 2024
Nyhetsbrev nr 3. 2024
Nyheter | 23 maj 2024
Vi söker! Affärsinriktad projektledare inom material
Nyheter | 22 maj 2024
Digitala Produktpass: Nyckeln till cirkulära möbelflöden och hållbarhet i möbelindustrin

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.