Vi söker! Projektledare och expert inom cirkulär ekonomi 

Chalmers Industriteknik rekryterar och söker nu en nyfiken och initiativtagande person som vill hjälpa till i samhällets omställning till en mer cirkulär ekonomi. 

Hos oss kommer du att arbeta för att stärka svensk innovationskraft och stötta i den transformativa resan mot cirkularitet. Våra uppdrag innefattar ofta projekt- och processledning och varierar mellan mindre uppdrag för enskilda verksamheter till större innovations- och forskningsprojekt med parter från näringsliv, akademi och offentlig sektor. En person med nyfikenhet och en stark drivkraft har hos oss stora möjligheter att själv förverkliga sina idéer och drömprojekt inom området. Du bidrar även aktivt i det strategiska utvecklingsarbetet för området och samverkar obehindrat såväl internt inom vår platta organisation som med externa samarbetspartners. Arbetsuppgifter innefattar exempelvis: 

  • Projekt- och processledning 
  • Agera expert och utföra egna analyser och utredningar inom området 
  • Bidra i det strategiska utvecklingsarbetet i gruppen 
  • Presentera verksamheten och projektresultat i små och stora sammanhang 
  • Initiering och utveckling av ansökningar om innovations- och forskningsmedel

Din profil 

Vi söker dig som är initiativtagande och gillar att få saker att hända. Du är van att röra dig i det tvärvetenskapliga landskapet och att agera katalysator eller facilitator för att få det att ske. Du har sannolikt din kunskapsbas inom något av områdena vi är särskilt duktiga på, så som logistik, affärsmodeller, industriell symbios, blå ekonomi, spårbarhet eller liknande.  

Dina sociala färdigheter hjälper dig att samla aktörer för att gemensamt lösa utmaningar och tillsammans bygga nya affärsmöjligheter inom såväl nya som befintliga värdekedjor. Tjänsten kräver att du är analytisk och strukturerad, är bra på att organisera och leda projekt samt att leverera i tid. Vidare kommunicerar du obehindrat i skrift och tal på såväl svenska som på engelska. 

Gruppen du kommer arbeta i kännetecknas av laganda, nyfikenhet, flexibilitet, noggrannhet och lyhördhet, vilket är egenskaper vi värdesätter hos våra anställda. Som projektledare arbetar du nära våra kunder och samarbetspartners, varför det är viktigt att du är en lagspelare och alltid har ett professionellt och ansvarsfullt förhållningssätt. Samtidigt är du duktig på att arbeta självständigt och tar ansvar för såväl dina egna som gruppens resultat. I din roll blir det mycket viktigt att sätta sig in i och förstå såväl näringslivets, som akademins och den offentliga sektorns drivkrafter och utmaningar för att nå en mer cirkulär ekonomi. 

Du har sannolikt en akademisk examen som minst civilingenjör eller motsvarande, forskarutbildning är meriterande. Du har minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet eller har disputerat inom relevant område. Det är även meriterande om du tidigare har arbetet inom exempelvis konsultbolag, forskningsinstitut eller i andra miljöer där du tillhandahållit kunskapsrelaterade tjänster. 

Du erbjuds 

Tillsvidareanställning. 

Din ansökan 

Ansök genom att skicka ditt CV och ett personligt brev till gruppchef Maria Hammar på maria.hammar@chalmersindustriteknik.se. Sista ansökningsdag är den 20 oktober 2022 men vi rekryterar löpande. Anställning kan om möjlighet finns påbörjas snarast. 

Chalmers Industriteknik 

Chalmers Industriteknik är en stiftelse med fokus på innovation för ett hållbart samhälle med ca 100 medarbetare, grundad av Chalmers tekniska högskola. Här genereras ny kunskap och teknologi som tillgängliggörs och överförs till samhälle och näringsliv i direkta samarbeten med behovsägarna inom akademi, myndighet och företag. Vi har särskild expertis inom områdena energi, material, tillämpad AI och cirkulär ekonomi. 

Vi gör morgondagen redo för framtiden. 

Fler nyheter
Nyheter | 11 juni 2024
Effektiv skadeförebyggande åtgärd: Uppvärmda Gångvägar minskar fallolyckor i städer
Nyheter | 11 juni 2024
Biogena kolflöden med fokus på jordbruk
Nyheter | 05 juni 2024
Marie-Louise i podden Hela kedjan om cirkulära byggprodukter av plast

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.