Vi söker! Projektledare och expert inom cirkulär ekonomi

Affärs- och kompetensområdet Cirkulär Ekonomi på Chalmers Industriteknik rekryterar och söker nu en nyfiken och initiativtagande person som vill hjälpa till i samhällets omställning till en mer cirkulär ekonomi.

Hos oss får du en ansvarsfull och utvecklande roll genom att initiera, leda och bidra med expertis i projekt som främjar svensk och europeisk konkurrenskraft och resurseffektivitet. Du jobbar med att hjälpa såväl näringsliv som offentlig sektor i deras omställningsarbete från linjära affärsmodeller och arbetssätt till cirkulära. Projekten varierar mellan allt från mindre uppdrag för enskilda verksamheter till större innovations- och forskningsprojekt med parter från näringsliv, akademi och offentlig sektor. Du bidrar i utvecklingen av vårt redan stora kontaktnät och snappar upp och omvandlar samhällets behov till konkreta projekt. En person med nyfikenhet och en stark drivkraft har hos oss stora möjligheter att själv förverkliga sina idéer och drömprojekt inom området. Du bidrar även aktivt i det strategiska utvecklingsarbetet för området och samverkar obehindrat såväl internt inom vår platta organisation som med externa samarbetspartners. Arbetsuppgifter innefattar exempelvis:

  • Projektledning
  • Agera expert och utföra egna analyser inom området
  • Bidra i det strategiska utvecklingsarbetet i gruppen
  • Sälj- och marknadsföring av våra tjänster och projektresultat
  • Presentera verksamheten och projektresultat i små och stora sammanhang
  • Initiering och utveckling av ansökningar om innovations- och forskningsmedel
  • Sprida lärdomar och resultat i sociala medier etc.

Din profil

Vi söker dig som ser dig som en initiativtagande person och som redan är eller vill utvecklas till en expert inom området cirkulär ekonomi. Du vill gärna bidra med nya idéer och tar själv initiativ för att förvandla dessa från idé till konkret projekt med hög kvalitet i genomförandet. Det är mycket meriterande om du lyckosamt skrivit ansökningar om innovations- och forskningsprojekt eller har erfarenhet av tjänsteförsäljning mot privat och offentlig sektor. Du tycker om att ha mycket på gång och ser fram emot att utveckla såväl ditt eget som verksamhetens kontaktnätverk.

Du har sannolikt din kunskapsbas inom något av områdena vi är särskilt duktiga på, så som logistik, transport, affärsmodeller, industriell symbios, resurseffektivisering, strategiskt hållbarhetsarbete eller liknande. Du gillar samtidigt att utforska nya områden och tycker det är spännande att utveckla och sätta din egen kunskap på prov. Mycket meriterande är en redan uppbyggd kunskapsbas kring hållbarhet och hållbarhetsarbete generellt samt cirkulär ekonomi specifikt.

Du känner dig bekväm i att använda ditt kunnande för att leda och hjälpa andra. Dina sociala färdigheter hjälper dig att samla aktörer för att gemensamt lösa utmaningar och tillsammans bygga nya affärsmöjligheter inom såväl nya som befintliga värdekedjor. Tjänsten kräver att du är analytisk och strukturerad, är bra på att organisera och leda projekt samt att leverera i tid. Vidare kommunicerar du obehindrat i skrift och tal på såväl svenska som på engelska.

Gruppen du kommer arbeta i kännetecknas av laganda, nyfikenhet, flexibilitet, noggrannhet och lyhördhet, vilket är egenskaper vi värdesätter hos våra anställda. Som projektledare arbetar du nära våra kunder och samarbetspartners, varför det är viktigt att du är en lagspelare och alltid har ett professionellt och ansvarsfullt förhållningssätt. Samtidigt är du duktig på att arbeta självständigt och tar ansvar för såväl dina egna som gruppens resultat. I din roll blir det mycket viktigt att sätta sig in i och förstå såväl näringslivets, som akademins och den offentliga sektorns drivkrafter och utmaningar för att nå en mer cirkulär ekonomi.

Du har sannolikt en akademisk examen som minst civilingenjör eller motsvarande. Du har minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet eller har disputerat inom relevant område. Vi ser också gärna att du tidigare har arbetet inom exempelvis konsultbolag, forskningsinstitut eller i andra miljöer där du tillhandahållit kunskapsrelaterade tjänster.

Du erbjuds

Tillsvidareanställning.

Din ansökan

Ansök genom att skicka ditt CV och ett personligt brev till gruppchef Maria Hammar på maria.hammar@chalmersindustriteknik.se. Sista ansökningsdag är den 10 juni 2022. Anställning kan om möjlighet finns påbörjas snarast.

Fler nyheter
Nyheter | 22 maj 2024
Digitala Produktpass: Nyckeln till cirkulära möbelflöden och hållbarhet i möbelindustrin
Nyheter | 15 maj 2024
Vi ställde några frågor till vår kollega Lilei Ye om projektet 2DSPIN-TECH
Nyheter | 13 maj 2024
Nytt projekt! Framtidens mat – om att reagera och agera

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.