Vi söker! Projektledare inom materialteknik

Affärsområdet Materialteknik vid Chalmers Industriteknik växer och har många spännande utvecklingsuppdrag inom området material och tillämpningar av dessa. Hos oss får du en ansvarsfull och utvecklande roll genom att leda, koordinera och arbeta i projekt som främjar både svensk och europeisk konkurrenskraft.

Arbetsbeskrivning 

Som projektledare inom affärsområde material kommer du att leda och arbeta med såväl stora nationella och internationella forsknings- och utvecklingsprojekt som mindre projekt och uppdrag med syfte att utveckla material för tillämpningar som bidrar till ett mer resurseffektivt samhälle. Arbetet innefattar projektledning, system- och processkartläggningar, problemanalyser, beräkningar, presentationer och rapportskrivande samt underhåll och utveckling av nya kundkontakter både inom industri och akademi. 

Din profil 

Vi söker dig som har en akademisk examen, helst inom materialteknik eller relaterat område samt goda kunskaper inom området. Forskarutbildning är ett plus men inget krav. Du ska ha erfarenhet av att bedrivit FoU-projekt inom relevant område, gärna i en internationell miljö. Industriell arbetslivserfarenhet inom området  och erfarenhet från konsultverksamhet är önskvärt. Kunskap inom området material, relaterat till elektrifiering såsom t.ex. kunskap inom material för batterier, vätgasapplikationer, bränsleceller, etc. är meriterande.

Du bör som person vara en kreativ, teknikkunnig och affärsorienterad generalist som uppskattar att självständigt initiera och driva verksamhet, men i samverkan med olika organisationer och övriga personer inom affärsområdet Materialteknik. Att kunna bygga starka relationer och nätverk är således en viktig förmåga.

Tjänsten kräver att du är analytisk och strukturerad, är bra på att organisera och leda projekt samt att leverera i tid. Vidare kommunicerar du obehindrat i skrift och tal på såväl svenska som på engelska. Som projektledare arbetar du nära våra kunder och samarbetspartners och det är därför viktigt att du är en lagspelare som alltid har ett professionellt och ansvarsfullt förhållningssätt.

Vid frågor angående tjänsten kontakta gruppchef Johan Bengtsson: 073-855 62 39 eller johan.bengtsson@chalmersindustriteknik.se. Senaste ansökningsdatum är den 23 maj 2022. Skicka ansökan till johan.bengtsson@chalmersindustriteknik.se

Vill du veta mer?

Fler nyheter
Nyheter | 28 juni 2024
Till minne av Patrik Carlsson
Nyheter | 27 juni 2024
Känner du till femstegsprocessen?
Nyheter | 20 juni 2024
Hemelektronik och miljö – hur tänker du?

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.