Vi söker! Ledare och gruppchef – Cirkulär ekonomi

Brinner du för att skapa ett cirkulärt samhälle? Har du erfarenhet av att leda individer, utveckla affärer och verksamhet? Vill du jobba i gränslandet mellan akademi, näringsliv och offentlig sektor?

Då är tjänsten som Gruppchef för Cirkulär Ekonomigruppen perfekt för dig. Vi söker nu en erfaren ledare som vill vara med och vidareutveckla vår växande verksamhet. 

Framtiden är cirkulär

Hur vi uppnår en mer cirkulär ekonomi i samhället beror helt på sammanhanget, men inom Chalmers Industriteknik lyfter vi ofta vikten av att agera kreativt och våga utmana både sig själv och andra. Vår utgångspunkt är att ha ett dynamiskt arbetssätt för att ta oss an cirkulära frågeställningar som kan anses särskilt aktuella och efterfrågas av både samhälle och våra samarbetspartners. Som en mindre organisation har vi fördelarna av korta beslutsvägarna och en möjlighet att vara flexibla och anpassningsbara. För att möjliggöra en mer cirkulär ekonomi har vi inom Chalmers Industriteknik hittills arbetat mycket med:

  • Returlogistik för att möjliggöra återbruk och återvinning.
  • Cirkulära affärserbjudanden och omställning i värdekedjor.
  • Minimera uppkomsten av avfall samt hantera sådant avfall som ändå uppkommer på ett så resurseffektivt sätt som möjligt.
  • Industriell symbios.
  • Automation och annan teknikutveckling inom återvinningsindustrin.
  • Utbildning i cirkulär ekonomi för myndigheter och andra organisationer.

Arbetsbeskrivning
Som gruppchef för cirkulär ekonomi kommer du att leda en grupp om 10 personer där flera är disputerade forskare. Det är ett mycket kompetent team med stor drivkraft och många, kompletterande kunskapsområden.

Ditt ansvar som gruppchef är att leda och vidareutveckla Chalmers Industritekniks verksamhet inom cirkulär ekonomi. Rollen innebär bland annat att arbeta med att utveckla våra erbjudanden samt att bedriva affärsutveckling tillsammans med medarbetarna i gruppen.

Cirkulär ekonomi är ett brett område och vi arbetar med många olika aktörer inom akademi, näringsliv och offentlig sektor. Den största delen av verksamheten handlar om samverkansprojekt med dessa aktörer och som är delvis finansierade av offentliga finansiärer så som Vinnova, Energimyndigheten och Mistra. En viktig del av arbetsuppgifterna är därför att driva ansökningsprocesser mot dessa finansiärer samt bygga nätverk och relationer med samarbetspartners.

Du kommer förutom att arbeta som gruppchef även själv arbeta i projekt kopplade till cirkulär ekonomi.

Som gruppchef har du delegerat verksamhets-, ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar.  Du rapporterar till enhetschefen och deltar i enhetens ledningsgrupp. Placeringsort är Göteborg. En del resor i tjänsten kan förekomma.

Din profil

Som chef och ledare är du är trygg i dig själv och en förebild som skapar förutsättningar för dina medarbetare att prestera på bästa sätt. Du drivs av att leverera nytta och engagerar dina medarbetare genom ett inspirerande ledarskap. Du involverar och coachar dina medarbetare på ett lyhört sätt för att nå uppsatta mål. Du är affärsmässig och inger förtroende hos såväl uppdragsgivare som medarbetare. Mycket viktigt är att du är en lagspelare med uttalad samarbetsförmåga. Du har god kommunikativ förmåga och uppmuntrar medarbetare att genom sitt arbete och delaktighet bidra till verksamhetsmålen och utvecklingen av hela verksamheten. Du har också mod att leda i utmanande situationer.

Vår verksamhet bygger på externa intäkter. Därför är det meriterande om du framgångsfullt skrivit ansökningar om innovations- och forskningsprojekt eller har erfarenhet av tjänsteförsäljning mot privat och offentlig sektor.

Vi ser gärna att du har ett starkt nätverk inom akademi, näringsliv och offentlig sektor.

Du har tidigare ledarerfarenhet samt erfarenhet av personal- och budgetansvar. Erfarenhet av att arbeta med samhällets omställning till en mer cirkulär ekonomi och hållbarhetsfrågor är meriterande.

Du har en akademisk examen, och du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Du erbjuds

En roll i en spännande, växande organisation med fokus på problemlösningar, där du är med och påverkar morgondagen. Vi tar tillvara din kompetens men också din vilja att utvecklas. Här finns möjligheter att rikta in dig på det du brinner för.

En tillsvidareanställning på heltid med start så snart som möjligt.

Vid frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta vår enhetschef Ingrid Nohlgren: 070 269 5390 eller ingrid.nohlgren@chalmersindustriteknik.se

Ansökan

Ansök genom att skicka ditt CV och ett personligt brev till enhetschef Ingrid Nohlgren ingrid.nohlgren@chalmersindustriteknik.se

Sista ansökningsdag är den 20 februari 2022. Urval och intervjuer sker löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

 

Chalmers Industriteknik är en forsknings- och utvecklingsorganisation med fokus på innovation för ett hållbart samhälle. Vi stärker svensk innovationsförmåga och nyttiggör forskning.

Vi har drygt 100 medarbetare, hälften med doktorsexamen, och omsätter årligen omkring 130 MSEK. Vi arbetar brett och besitter djup teknisk kompetens inom organisationen samt i vårt gedigna nätverk av samarbetspartners.

Vi finns i en inspirerande och kreativ miljö i södra delen av Chalmersområdet i Johanneberg.

Vi gör morgondagen redo för framtiden.

 

Vill du veta mer?

Ingrid Nohlgren

Enhetschef Material och Cirkularitet

Fler nyheter
Nyheter | 11 april 2024
Nu är rapporten ”Gravidas Bältesanvändning: Kartläggning & Testning av Komfortprodukter” publicerad
Nyheter | 08 april 2024
Chalmers Industriteknik beviljas SSF finansiering för att leda en EU-ansökan
Nyheter | 04 april 2024
Vårt senaste nyhetsbrev nr 2. 2024 är publicerat!

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.