Vi söker! Gruppchef Digitalisering

Söker du efter en roll där du leder ett team som jobbar med framkanten av digitalisering i AI och Machine Learning. Har du ett intresse i samhällsfrågor och hållbarhet? Vill du jobba i gränslandet mellan akademi och industri? Då är tjänsten som Gruppchef för Digitaliseringsgruppen perfekt för dig. Vi söker nu en erfaren gruppchef som vill vara med att vidareutveckla vår snabbväxande digitaliseringsgrupp. Här får du möjlighet att jobba med att hjälpa företag att ta till sig den senaste tekniken inom AI och Machine Learning.

Om företaget
Inom Chalmers Industriteknik jobbar ca 100 medarbetare i små och stora utvecklings-, innovations- och samverkansprojekt för en bättre framtid. De flesta har en teknisk bakgrund och våra uppdrag finns framförallt inom områdena energi, material, digitalisering, design och cirkulär ekonomi. Utan våra medarbetares sammanlagda kompetens, personliga egenskaper och stora engagemang är vi ingenting. Hos oss finns därför stora möjligheter att utvecklas och själv påverka arbetet.

Vi erbjuder alternativa karriärvägar i form av olika specialisttjänster. Kontinuerlig kompetensutveckling är viktig både för den enskilde medarbetare och för organisationen som helhet.

Vi jobbar aktivt för en god arbetsmiljö, fri från trakasserier, kränkningar och särbehandling.

Arbetsuppgifter
I din roll som Gruppchef för digitaliseringsgruppen ansvarar du för ett team som driver utvecklingsprojek för företag som vill vidareutveckla deras digitaliseringserbjudande. Det är projekt i många olika branscher och företag. Nyfikenhet är en viktig del av rollen och viljan att snabbt sätta sig in företags utmaningar, både på praktisk och strategisk nivå. Rollen har du personal och budgetansvar för din grupp. Gruppen är mitt inne i en spännande fas där vi jobbar med många projekt i bland annat AI i skogsnäringen, återvinning av mobiltelefoner till stora EU-projekt. 

Ditt fokus ligger i att skapa en bra kultur och trivsel i teamet så att gruppen kan fortsätta att utvecklas i sitt arbete. Som Gruppchef har du möjlighet att påverka arbetet med utvecklingen och bli en del av själva förändringen. En viktig del av ansvaret är att driva försäljningsprocesser och tillsammans med teamet bygga kundrelationer, skapa kundvärde och leverera lösningar. En betydande del av gruppens verksamhet handlar om kollaborativa flerpartsprojekt, så det är viktigt att du också har förståelse för projektfinansiering med parter från bland annat näringslivet, myndigheter och universitet.

Formella krav

  • 10-15 års erfarenhet inom teknologiföretag eller konsultverksamhet
  • Intresse och praktisk erfarenhet för agil arbetsmetodik
  • Coachande och reflekterande ledarskapsstil
  • Svenska och engelska i tal och skrift
  • Erfarenhet av personal och budgetansvar (krav)
  • Akademisk examen eller Ph.D. (meriterande)

Vi ser att du månar om en sund prestationskultur och att teamen är välmående. För att lyckas i rollen krävs ett genuint intresse av att coacha medarbetare samt att kunna se och fokusera på de övergripande målen. I dina tidigare roller har du visat bra leveransförmåga och resultat. Du förstår vikten av ett gott ledarskap. Du är smidig i relationer och har lätt för att samarbeta.

Övrig information
Start: Efter avtal
Plats: Johanneberg Science Park, Göteborg
Lön: Enligt överenskommelse
Har du frågor om tjänsten eller vill ansöka? Kontakta Chalmers Industriteknik VD Golaleh Ebrahimpur,
golaleh.ebrahimpur@chalmersindustriteknik.se

Fler nyheter
Nyheter | 11 juni 2024
Effektiv skadeförebyggande åtgärd: Uppvärmda gångvägar minskar fallolyckor i städer
Nyheter | 11 juni 2024
Biogena kolflöden med fokus på jordbruk
Nyheter | 05 juni 2024
Marie-Louise i podden Hela kedjan om cirkulära byggprodukter av plast

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.