Träffa oss på Circular Materials Conference

Alltid undrat vad man kan göra med uttjänta mobiltelefoner, förbrukade airbags eller gamla LCD-skärmar? Kom till vår monter och prata upcycling, cirkulär logistik, biomaterial och digitaliseringens roll i det hela. 7-8 mars deltar flera av våra verksamhetsområden i Circular Materials Conference.

– Vi vill inspirera till ett förändrat synsätt på det som idag ses som avfall genom att visa upp spännande produkter baserade på exempelvis uttjänta LCD-skärmar, mobiltelefoner, airbags och läder, säger Klas Cullbrand, gruppchef Cirkulär Ekonomi på Chalmers Industriteknik. I vår monter kommer man att träffa medarbetare med expertis inom design, biobaserade material, digitalisering, logistik och produktionsplanering.

Circular Materials Conference är en mötesplats för att diskutera och utbyta erfarenheter i arbetet i riktning mot en mer cirkulär ekonomi. Såväl utmaningar som lösningar kommer att lyftas fram i ett gediget program med presentationer och diskussioner om design, teknikutveckling, återanvändning, återtillverkning, affärsmodeller, plast, elektronikåtervinning med mera. På konferensen, som hålls på Chalmers Conference Centre, medverkar producenter, återförsäljare, insamlare och återvinnare samt ideella organisationer, offentlig verksamhet, investerare i cleantech, forskare med flera.

Cirkulära affärsmodeller för hållbar framtid

Inom Chalmers Industriteknik jobbar vi sedan länge med många aspekter av hållbarhet och cirkulär ekonomi, vilket vi kommer att visa upp i vår monter. Vi berättar gärna om hur man kan lyfta värdet på uttjänta produkter genom att fokusera på funktion och design, hur digitalisering kan både stjälpa och hjälpa på vägen mot en cirkulär ekonomi, hur biobaserade material kan ersätta fossilbaserade eller hur man som tillverkare utvecklar retursystem för sina produkter. Vi känner starkt för cirkulära affärsmodeller och vill bidra till att fler företag börjar jobba på ett nytt sätt.

Förutom att vi har en spännande utställningsmonter på plats, presenterar vi två aktuella projekt – retursystem för litiumbaserade bilbatterier samt upcycling av mobiltelefoner.

Den som kommer till vår monter under konferensen kommer också att märka att vi bytt utseende. Under mars månad lanserar vi nämligen vår nya grafiska profil och en helt ny webbplats.

All information om konferensen finns på CMCs webbplats

Fler nyheter
Nyheter | 13 februari 2024
Årets första nyhetsbrev är nu lanserat!
Nyheter | 12 februari 2024
CIT Renergy fortsätter framgångsrikt att koordinera Belok och LÅGAN!
Nyheter | 12 februari 2024
Värmelagring i flerbostadshus kan bidra till fastighetsbranschens klimatomställning

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.