Slutrapporterat! Ökad kunskapsspridning inom diskussionen om biobaserade plaster

Nu har du möjlighet att få reda på vad projektet ökad kunskapsspridning och diskussion om biobaserade plaster kommit fram till. Syftet med projektet har varit att öka kunskapsnivån om bioplaster verkligen är ett hållbart alternativ då man önskar ersätta fossil råvara med biobaserad eller återvunnen råvara. Målet med projektet är att skynda på omställningen till mer hållbara material och att öka kunskapsnivån hos Sveriges kommuner, regioner och intresserade företag och stärka dem vad det gäller att kunna fatta faktabaserade beslut i olika upphandlingssituationer eller vid kravställning. 

Projektet möjliggjordes i samarbete med Camilla Johansson, Maria Perzon, Gerda Ingelhag och Tove Arnsvik Bjurefalk. Marie-Louise har koordinerat projektet.

Här kan du läsa rapporten.

Fler nyheter
Nyheter | 27 mars 2024
Ingrid Nohlgren samtalar med Emma Frans i podden Innovationslandet om hållbara biodrivmedel
Nyheter | 26 mars 2024
Det är möjligt att nå klimatmålen! Debattartikel i Göteborgsposten
Nyheter | 26 mars 2024
Policy-plattform för avancerade material

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.