Vi söker! Projektledare och expert inom grafen och 2D-material

Vill du jobba med de häftigaste materialen som finns – 2D-material?

2D-material är en ung, spännande materialgrupp som börjar göra insteg i industrin. Grafen är det 2D-material som är mest känt idag. 2D-material har potentialen att på ett hållbart sätt förbättra produkter inom en mängd olika områden som energi, elektronik, bioteknik ofta genom att tillföra multifunktionalitet och förbättra materialtekniska egenskaper.

Vi hjälper våra samarbetsparter att ta tillvara de möjligheter som 2D-material erbjuder.

Chalmers Industriteknik spelar en viktig roll i det svenska innovationssystemet för 2D-material. Vi arbetar i samverkan med företag och forskare i spännande forsknings- och innovationsprojekt inom området. Dessutom är vi värd för programkontoret i det strategiska innovationsprogrammet SIO Grafen och är ansvariga för arbetspaketet Innovation inom det tioåriga europeiska projektet Graphene Flagship.

Arbetsbeskrivning
Arbetet innebär en utvecklande roll med att initiera och driva samverkansprojekt kopplade till industriell användning av 2D-material. En person med nyfikenhet och en stark drivkraft har stora möjligheter att själv förverkliga sina idéer och drömprojekt inom området.

Arbetet omfattar att:

  • Agera expert och/eller teknisk projektledare i samverkansprojekt.
  • Initiera nya samarbeten med industri och forskare.
  • Presentera vårt arbete i text, i presentationer och via sociala medier.

Din profil

Vi söker dig med god kompetens inom 2D-material och ett intresse för att kunskaperna ska komma till industriell användning. Du bidrar med nya idéer och tar själv initiativ för att förvandla dessa från idé till konkret projekt med hög kvalitet i genomförandet. Du tycker om att ha mycket på gång och ser fram emot att utveckla såväl ditt eget som hela Chalmers Industritekniks kontaktnätverk.

Du tycker om att jobba brett med olika typer av samarbetspartners, allt från stora globala aktörer, små- och medelstora industriella företag till mer forskningsnära nya bolag och forskningsaktörer.

Inom ramen för denna tjänst förväntas du bland annat ha:

  • En akademisk examen inom avancerad materialteknik. En doktorsexamen inom 2D-material är meriterande.
  • Omkring 5 års arbetslivserfarenhet.
  • God kommunikationsförmåga på svenska och engelska.
  • Intresse av att arbeta med tekniköverföring.
  • Erfarenhet av projekt- och/eller innovationsledning.
  • Erfarenhet av att ha skrivit ansökningar om innovations- och forskningsprojekt eller har erfarenhet av att ta fram erbjudanden till industrin.

Du erbjuds

En roll i ett spännande, växande företag med fokus på problemlösningar, där du är med och påverkar morgondagen. Vi tar tillvara din kompetens men också din vilja att utvecklas. Här finns möjligheter att rikta in dig på det du brinner för.

En tjänst på heltid med start senast den 1 maj 2022.

Vid frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta vår gruppchef Elisabeth Sagström-Bäck: 070 147 83 97 eller elisabeth.sagstrom@chalmersindustriteknik.se

Ansökan

Ansök genom att skicka ditt CV och ett personligt brev till gruppchef Elisabeth Sagström-Bäck elisabeth.sagstrom@chalmersindustriteknik.se

Sista ansökningsdag är den 31 januari 2022. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

 

Chalmers Industriteknik är en forsknings- och utvecklingsorganisation med fokus på innovation för ett hållbart samhälle. Vi stärker svensk innovationsförmåga och nyttiggör forskning. Varje dag.

Vi har drygt 100 medarbetare, hälften med doktorsexamen, och omsätter årligen omkring 130 MSEK. Vi jobbar brett med innovationsledning och besitter djup teknisk kompetens inom organisationen samt i vårt gedigna nätverk av samarbetspartners.

Vi gör morgondagen redo för framtiden.

Fler nyheter
Nyheter | 28 juni 2024
Till minne av Patrik Carlsson
Nyheter | 27 juni 2024
Känner du till femstegsprocessen?
Nyheter | 20 juni 2024
Hemelektronik och miljö – hur tänker du?

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.