Stängd Projektledare inom produktionslogistik

Chalmers Industriteknik (CIT) växer och har många spännande utvecklingsuppdrag inom produktionslogistik och tillämpningar för dessa. Hos oss får du en ansvarsfull och utvecklande roll genom att leda, koordinera och arbeta i projekt som främjar svensk och europeisk konkurrenskraft genom resurseffektiv materialanvändning.

 Arbetsbeskrivning

Som projektledare inom produktionslogistik kommer du att leda och arbeta med såväl stora nationella och internationella forsknings- och utvecklingsprojekt som mindre projekt och uppdrag. Arbetet innefattar projektledning, system- och processkartläggningar, problemanalyser, beräkningar, presentationer och rapportskrivande samt underhåll och utveckling av nya kundkontakter.

Din profil

Vi söker dig som har industriell erfarenhet inom produktionsplanering, produktionssystem, produktionslogistik eller annat relaterat område. Du kommer primärt att arbeta med produktionssystem för additiv tillverkning (AM, 3D-printing). Stor vikt kommer därför att läggas på sökanden som har industriell erfarenhet av AM generellt och i synnerhet på sökanden som använt eller utvecklat produktionssystem för AM i en industriell kontext – dock är erfarenhet från additiv tillverkning inget krav.

Inom ramen för denna tjänst så förväntas du bland annat att:

  • Identifiera specifika behov för att effektivt planera och exekvera produktion för additiv tillverkning
  • Kravställa och driva utvecklingen av olika IT-system för att planera och exekvera produktion i en högteknologisk produktionslina för additiv tillverkning som just nu är under utveckling
  • Driva utvecklingen av nya funktioner inom IT-system som för närvarande är under utveckling för att effektivt möta upp de specifika behov av produktionsstyrning som finns inom additiv tillverkning
  • I samarbete med projektpartners och Chalmers Industritekniks digitaliseringsgrupp utreda möjligheter till att effektivisera produktionsplaneringssystem genom användandet av Artificiell Intelligens (AI) och Machine Learning (ML)

Tjänsten har stort fokus på att identifiera lösningar till produktionsrelaterade problem och utmaningar och att se möjligheter med ny IT-teknik för att skapa större affärsnytta i framtidens produktionssystem för AM. Du förväntas därför inte att självständigt kunna utveckla IT-system (programmera), även om viss kunskap inom programmering av produktionssystem är meriterande. Dock är det viktigt att du är drivande, tekniskt initierad och att du har förmåga och erfarenhet från att leda och samarbeta med specialister i ett tvärfunktionellt team. Du bör vidare ha erfarenhet av att ha bedrivit FoU-projekt inom relevant område, gärna i en internationell miljö. Erfarenhet av att delta i EU-projekt är ytterligare meriterande.

Du bör som person vara en kreativ, teknikkunnig och affärsorienterad generalist som uppskattar att självständigt initiera och driva verksamhet, men i samverkan med olika organisationer. Att kunna bygga starka relationer och nätverk är således en viktig förmåga.

Tjänsten kräver att du är analytisk och strukturerad, är bra på att organisera och leda projekt samt att leverera i tid. Vidare kommunicerar du obehindrat i skrift och tal på såväl svenska som på engelska. Som projektledare arbetar du nära våra kunder och samarbetspartners och det är därför viktigt att du är en lagspelare som alltid har ett professionellt och ansvarsfullt förhållningssätt.

Du erbjuds

Tillsvidareanställning. Vid frågor angående tjänsten kontakta gruppchef Ingrid Nohlgren: 031-772 63 52 eller ingrid.nohlgren@chalmersindustriteknik.se.
Urval och intervjuer sker löpande och anställning kan om möjlighet finns påbörjas snarast.

Skicka ansökan till ingrid.nohlgren@chalmersindustriteknik.se

 

Chalmers Industriteknik (CIT) är en stiftelse grundad av Chalmers tekniska högskola med ca 110 MSEK i årlig omsättning och ca 100 anställda varav större delen med forskarutbildning.

CIT erbjuder akademisk spetskompetens inom områdena energi, material, digitalisering, design och cirkulär ekonomi. Våra kunskapssäkrade och kunskapsförädlande tjänster ingår som stöd i industriella utvecklingsprocesser och representerar det unika kunnandet inom Chalmers.

 

Fler nyheter
Nyheter | 28 juni 2024
Till minne av Patrik Carlsson
Nyheter | 27 juni 2024
Känner du till femstegsprocessen?
Nyheter | 20 juni 2024
Hemelektronik och miljö – hur tänker du?

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.