Grattis Innovitaskolan Rudan som har vunnit priset Årets Klimatkök 2021 i White guide junior

En av de deltagande skolor i projektet ReSvinn har vunnit Årets Klimatkök 2021 i White guide junior. Rudanskolan i Haninge, som ändrar namnet till Innovitaskolan Rudan, tar emot överskottsmat från en butik, förädlar maten och serverar den till sina elever. De bidrar till projektets mål för att minska matsvinn.

Kockarna på Rudan var redan duktiga i cirkulär matlagning och klimatsmarta menyer innan projektet ReSvinn började men med ReSvinn har köket kunnat öka utbud, kvalitet och variation ytterligare!

Respektfull och kunnig förädling av råvaror, kollegialt lärande, inspiration och innovation inom teamet är en stor del till deras framgång samt kökets förmåga att kommunicera om arbetet med elever och vårdnadshavare på sociala medier

– Anna Blomqvist, Academedia

Läs motiveringen på White Guide Junior här.

Fler nyheter
Nyheter | 11 juni 2024
Effektiv skadeförebyggande åtgärd: Uppvärmda gångvägar minskar fallolyckor i städer
Nyheter | 11 juni 2024
Biogena kolflöden med fokus på jordbruk
Nyheter | 05 juni 2024
Marie-Louise i podden Hela kedjan om cirkulära byggprodukter av plast

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.