Forskningsprojektet RETAKE är en av årets finalister på Återvinningsgalan!

Cirkulära strategier & affärsmodeller
Det är med stor glädje vi kan berätta att forskningsprojektet RETAKE har blivit nominerat till vandringspriset Årets Specialpris vid Återvinningsgalan.

Priset tilldelas ett företag, en person eller en organisation som på ett framstående sätt verkar för att lyfta fram svenskt avfalls- och återvinningskunnande till världsledande nivåer. Här hittar du mer information om Återvinningsgalan.

Forskningsprojektet RETAKE, som leds av Stiftelsen Chalmers Industriteknik, har som vision att göra evenemang och besöksindustri engångsfritt. I projektet utvecklar, testar och utvärderar vi ett komplett rotationssystem med återanvändbar servis för mat och dryck. Under 2023 har projektet genomfört tre fullskaliga piloter för att testa och utvärdera rotationssystemet, den första vid Gothenburg Horse Show, efter detta under Almedalsveckan i Visby, och den avslutande under Kulturkalaset i Göteborg.

Projektet utförs i ett nära samarbete mellan Centrum för Tjänsteforskning vid Karlstads Universitet, Panter, Light My Fire, Samhall, Göteborg & Co, Got Event och Region Gotland. Projektet finansieras av Energimyndigheten, Vinnova och Formas genom det strategiska innovationsprogrammet RE:Source.

Vill du veta mer?

Klas Hedvall

Projektledare, PhD

Fler nyheter
Nyheter | 29 november 2023
Ny nationell plattform inom kvantteknologi – QSIP
Nyheter | 17 november 2023
Medialt intresse för nyutvecklad räktrål som förenklar återvinning och minskar plastavfall
Nyheter | 14 november 2023
EIC Accelerator för stöd till innovativa tillväxtföretag

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.